WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sypesteyn zoekt Vrijwilligers
Nieuw Loosdrecht , za 1 maart 2008

Op zondagmiddag 16 maart a.s. laat de vrijwilligersorganisatie van Kasteel-Museum Sypesteyn u graag kennismaken met het vrijwilligerswerk.

persbericht

Sypesteyn opent deuren voor aspirant vrijwilligers

Op zondagmiddag 16 maart a.s. laat de vrijwilligersorganisatie van Kasteel-Museum Sypesteyn belangstellenden graag kennismaken met het vrijwilligerswerk in het museum.

Dames en heren die zich graag maatschappelijk relevant en cultureel bezig houden en die belangstelling hebben om in de inspirerende omgeving van kasteel en tuinpark een divers publiek te ontvangen als rondleider of in de museumwinkel, zijn op deze kennismakingsmiddag van harte welkom. Ook het trouwteam kan versterking gebruiken.

Belangstellenden zijn vanaf half twee welkom. Dan begint een kort programma met inhoudelijke informatie en een rondleiding door het museum. Om drie uur sluiten we af met een drankje.

Kasteel-Museum Sypesteyn ligt aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk.

Het ensemble van kasteel en tuin is aan het begin van de vorige eeuw gesticht door jonkheer Henri van Sypesteyn als eerbetoon aan zijn voorouders, een belangrijke regentenfamilie uit Haarlem. Familieportretten en meubels uit de zeventiende en achttiende eeuw geven een goed beeld van Gouden Eeuw en Pruikentijd. Bovendien huisvest het Kasteel-Museum de grootste collectie Loosdrechts porselein van Nederland! Vanwege zijn romantische uitstraling worden in de Lage Zaal van het kasteel jaarlijks ruim zestig huwelijkssluitingen voltrokken.

Video over Kasteel Musem Sypesteyn

Heeft u belangstelling? Wij zouden het fijn vinden als u zich voor deze middag tot uiterlijk 12 maart aanmeldt bij Tanja Goderie via vrijwilligerssyp@gmail.com
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 8