WIJDEMEERSE WEBKRANT
Excursie Buitenplaatsen
's-Graveland, wo 30 juli 2008

Op woensdag 20 augustus kunt u met een enthousiaste gids van Natuurmonumenten wandelen en fietsen over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen.

persbericht

Ontdek de ’s-Gravelandse buitenplaatsen
te voet en op de fiets

Op woensdag 20 augustus van 10.00 tot 16.00 uur kunt u met een enthousiaste gids van Natuurmonumenten wandelen en fietsen over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Deze excursie van Natuurmonumenten is gericht op de cultuurhistorie van de chique buitens.

Vier eeuwen geleden kwamen rijke kooplieden uit Amsterdam naar het destijds woeste onland. De nieuwkomers raakten al snel gecharmeerd van het buitenwonen. Ze staken al hun geld in het verfraaien van de huizen en aanleggen van imponerende tuinen met bijzondere planten en dieren uit verre streken.

Elke buitenplaats heeft een eigen uitstraling . Dit versterkt het bijzondere karakter van dit gebied.U wandelt over Boekesteyn, waar de oudste eik van Noord-Holland staat. Op Schaep en Burgh zetelt Natuurmonumenten. En bij Gooilust hoort u het bijzondere verhaal over het bos van Blaauw.
Halverwege de dag staat er een heerlijke biologische lunch met zelfgebakken brood klaar bij tuinderij Land- en Boschzigt. Bij mooi weer eten we buiten op het terras.

Kosten: leden van Natuurmonumenten € 19,75 en niet-leden € 24,75. Voor € 7,75 kunt u een fiets bij ons huren. Dit kunt u bij uw reservering vermelden.

Nog geen lid van Natuurmonumenten? Voor € 2,- per maand bent u al lid van Natuurmonumenten. Word lid in het bezoekerscentrum en ontvang direct ons kwartaalblad Natuurbehoud, het Natuurboek en een verjaardagskalender. Of kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Reserveert u tijdig voor deze wandel- en fietsexcursie, want er kan maar een beperkt aantal mensen mee. Dit kan via Bezoekerscentrum ’s-Graveland, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
27 gr.
windkr. 2