WIJDEMEERSE WEBKRANT
Getting you there
Loosdrecht, za 19 juli 2008

Fortis is ruim in het nieuws. Ook in Loosdrecht laat Fortis van zich horen. Putter laat ons weten dat Ottenhome op 1 oktober dicht gaat als het aan Fortis ligt.

Dossier Ottenhome

ingezonden bericht

Fortis

Er was de laatste weken in het hele land en daarbuiten weinig florissants te beleven als je op de een of andere manier met de capriolen van Fortis werd geconfronteerd. 't Kostte in de meeste gevallen veel geld.

Maar nu komt de ellende ook al van een andere tak van het concern, die in Loosdrecht een bouwplan gaat ontwikkelen en daartoe een van Loosdrechts beroemdste jachthavens, Ottenhome heeft aangekocht. Bij de presentatie van het plan, nu al weer jaren geleden beloofde Fortis dat Ottenhome zou blijven bestaan, zij het in afgeslankte vorm, en dat de jachthaven hoogstens een jaar dicht zou gaan, zodat de zeilliefhebbers zich niet al te veel zorgen zouden hoeven te maken. Met de bouw van het plan zou pas worden begonnen als er een onherroepelijke bouwvergunning zou zijn verstrekt door de gemeente. En de gemeente beloofde weer aan de gemeenteraad dat de procedure rondom die bouwvergunning zou worden voorbesproken met de raadscommissie.

Mooie verhalen blijkt nu. Het college van B en W verstrekte tot ieders verrassing op 1 juli de bouwvergunning met voorbijgaan aan de commissie en Fortis bestempelde de vergunning op eigen gezag als onherroepelijk wat ze dus niet is.

De leiding van Ottenhome mocht de boodschap in ontvangst nemen, dat het bedrijf op 1 oktober dicht moet. Daar sta je dan met nog twee en een halve maand te gaan met een paar honderd boten en meer dan dertig werknemers.

Rumoer bij de raadsleden heeft een extra commissievergadering opgeleverd en een nieuw B&W besluit dat de bouwvergunning opschort, maar het is maar de vraag of de zoveelste blunder van dit college nog terug te draaien valt. Net zijn we bekomen van de kleedruimte treurnis die de voetbalclub 's-Graveland een schok van jewelste bezorgde of we krijgen dit voor onze kiezen.

Het houdt maar niet op. En de college partijen maar pappen en nathouden en alles recht praten wat zo krom is, dat je er zonder moeite een hoepel van kan buigen.

Dat deze affaire de publiciteit bereikt danken we - uiteraard zou ik haast zeggen, want van een actieve informatieplicht hebben ze op het gemeentehuis nog nooit gehoord - aan de Dorpsbelangen oppositie, die dit soort katten vangt om ze de bel aan te binden.

Waarschijnlijk weer vergeefs.

En wat die bouwvergunning betreft: die is pas onherroepelijk als alle eventuele bezwaren zijn afgehandeld en er niets meer herroepen kan worden.

Misschien dat Fortis er de wet eens op kan nalezen.

Putter

Voetnoot:

Vandaag in de NRC een paginagrote advertentie met de Fortis-slogan "Getting you there".

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
18 gr.
windkr. 4