WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verslag uit Sydney
Sydney, zo 13 juli 2008

Rob de Sain uit Kortenhoef zit in Sydney met elf Wijdemeerse jongeren, die de Wereldjongerendagen bezoeken. Een verslag.

ingezonden bericht

Op 5 juli werden de 11 jongeren uit de KAN parochies (Kortenhoef-Ankeveen-Nederhorst) op Schiphol uitgezwaaid door Mgr Punt, de bisschop van Haarlem. Via Kuala Lumpur werd ruim 20 uur later voet gezet op Australische bodem.

De eerste week werd doorgebracht in het stadje Goulburn. Dit is een klein stadje dat ligt op ruim 600 meter hoogte en op ongeveer 200 km afstand van Sydney. De eerste nacht werd doorgebracht in een sporthal met vele andere nationaliteiten. Van slapen is niet veel gekomen.. Het opstaan daarentegen was zeer byzonder. Een grote groep Brazilianen en Vietnamezen maakte een ieder die nog niet opgestaan was vrolijk wakker met het nodige zang en gedans!

In Goulburn vond een introductieweek plaats met workshops en veel ontmoetingen met jongeren van all over the World. De dagelijkse mis waarbij het Onze Vader door een ieder in de eigen landstaal wordt gebeden is met zoveel jongeren natuurlijk iets speciaals.

Natuurlijk is er ruimte voor de nodige ontspanning. De gastgezinnen hebben hier ruimschoots voor gezorgd. De gastvrijheid is bijna niet te beschrijven. Wildvreemde mensen die je het gevoel geven dat je er al jarenlang over de vloer komt is toch wel bijzonder. Een aantal van de KAN jongeren had het voorrecht om op een schapenfarm te mogen logeren. En dat zijn dan boerderijtjes met zo'n 350 hectare land en een kleine 700 schapen.. Kangoeroes lopen er nog vrolijk in het wild rond.. Janneke Schuffelen heeft haar verjaardag down under mogen vieren bij een door haar gastgezin georganiseerde Australische bbq.

Vanaf maandag zal de groep verder trekken naar Sydney, waar de eigenlijke jongerendagen plaats vinden. Naast de nodige workshops en bezinningsbijeenkomsten is er de komende week ruimte om Sydney te bekijken. Ook op het sportieve vlak zal er het nodige te beleven zijn in Australië. Naar verluidt zijn Robin en Thijs geselecteerd voor het " Nederlands elftal" dat in Sydney zal voetballen tegen leeftijdgenoten.

Elke dag zal er rond 17.00 uur via Nederland 2 aandacht geschonken worden aan de WYD in Sydney.

Rob de Sain
Kortenhoef

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 3