WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren vol Zelfvertrouwen
Loosdrecht, di 1 juli 2008

Er is in ruime mate gebruik gemaakt van bezwaar maken bij minister Cramer tegen de plannen van Noord-Holland inzake het verdiepingenplan.

Arjan Dros en Leny de Bruin van de Belangenverenging Loosdrechtse Plassen stonden gisteren op de stoep van het ministerie om 869 handtekeningen aan te bieden tegen het verdiepingenplan.

Eerder liep er een bezwaarprocedure bij de provincie Noord-Holland tegen de wijziging van het bestemmingsplan om de verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen mogelijk te maken. De provincie wees die bezwaren af, waarna minister Cramer van VROM nu moet gaan beslissen.

Gedegen bezwaarschrift

Wijdemeren diende een zeer gedegen bezwaarschrift in bij de minister. Het gemeentebestuur is er van overtuigd dat de bezwaren hout snijden. Afgezien van de bekende inhoudelijke bezwaren (het helpt niet tegen slib, golfslag, gevaar voor eilanden en huizen) heeft Wijdemeren in haar bezwaar ingezet op procedurele fouten van de provincie. Data van termijnen kloppen niet, publicaties zijn niet, niet op tijd of op de verkeerde plaats geplaatst.

Ook fout in Loenen

Ook in Loenen ging het fout. Daar werd vergeten de plannen te publiceren. Later werd dat hersteld. In Loenen moet een zware pijpleiding het weggezogen zand van de Loosdrechtse Plassen afvoeren naar een aan te leggen zanddepot aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Gemeente en bewoners van Loenen zijn mordicus tegen die plannen. Bovendien ligt Loenen in de provincie Utrecht, hetgeen de macht van Noord-Holland daar inperkt.

De gemeente heeft er alle vertrouwen in dat minister Cramer niet anders kan dan de plannen van Noord-Holland afwijzen.

Dossier Verdiepingenplan

bron
WWK/G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2