WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kritiek CDA en PvdA op Lorjé
Wijdemeren, di 29 januari 2008

Het college stelde voor om software aan te schaffen. Coalitiepartners PvdA en CDA hadden zeer forse kritiek op het voorstel.

In de commissievergadering Bestuur en Middelen lag een voorstel voor om software te vervangen met de namen Krediet upgrade BCS, StraMis/StraBis en Squit XO. Software voor de afdeling Ruimte en Economie.

Voor de fracties van het CDA en de PvdA waren niet alleen de namen van de softwarepakketten raadselachtig. Ook het voorstel zelf liet veel te raden over volgens beide fracties. Voor het CDA zelfs teveel.

CDA Website

Op de website van het CDA staat een verslag van de behandeling van dit agendapunt. Daarin o.a. deze tekst:

Bovendien ontbrak het bijbehorende raadsbesluit en was de bijlage met het kostenoverzicht ook niet bijgevoegd. Dat kregen de commissieleden daags voor de commissievergadering per mail nagestuurd.

Lorjé begon de behandeling met correcties op de verschillende bedragen die in het voorstel worden genoemd. Volgens Reijn niet voldoende, want ook in het kostenoverzicht stonden fouten. "Het kan toch niet zo zijn dat commissieleden alle bedragen in een kostenoverzicht moeten narekenen. We mogen toch verwachten dat het college met correcte overzichten komt." Lorjé vertelde dat in het overzicht een bedrag per ongeluk op een verkeerde regel staat. "Nee", wist Reijn. "het overzicht geeft bedragen exclusief btw en dan staat er ineens een bedrag inclusief btw tussen. Dat scheelt 19%, rekent u maar na!"

Stoppen met behandeling

Kees Bosdijk vond het voorstel onvoldoende. Na een discussie met wethouder Wim Lorjé (VVD) waarin deze niet de gevraagde duidelijkheid gaf, trok Theo Reijn de stekker uit het debat. Hij wilde het verder niet behandelen tot alle tekortkomingen in het voorstel weggewerkt zijn.

bron
CDA
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4