WIJDEMEERSE WEBKRANT
G en E wordt Telegraaf?
Wijdemeren, vr 25 januari 2008

RTVNH meldt vandaag dat de Gooi en Eemlander op zal gaan in de Telegraaf. Nu is de Gooi onderdeel van HDC, die ook eigendom van de Telegraaf is.

Een kort berichtje op de website van RTVNH. Er staat:

" Dagblad De Gooi- en Eemlander gaat nog dit jaar op in de Telegraaf. Dat heeft de directie van De Telegraaf donderdag bekend gemaakt.
De Telegraaf heeft een werkgroep ingesteld die moet bekijken hoe de Gooi en Eemlander het beste kan worden geïntegreerd.
De ondernemingsraad van de Gooi- en Eemlander noemt het plan een rampscenario voor de Holland Dagblad Combinatie (HDC) die de krant uitgeeft, en ook onder meer het Haarlems Dagblad en Noord-Hollands Dagblad. Als de Gooise krant daaruit wordt gehaald, vreest de or dat er niet veel overblijft van de overige kranten."

HDC is al Telegraaf

De Gooi en Eemlander is al onderdeel van het Telegraafconcern. Nu is dat echter getrapt. HDC is eigendom van de Telegraaf. In de verschillende HDC bladen worden artikelen met elkaar gedeeld. Als de Gooi en Eemlander op gaat in de Telegraaf, dan wordt de pool waaruit de resterende HDC bladen artikelen kunnen putten aanzienlijk kleiner. Of de naam Gooi en Eemlander gaat verdwijnen blijkt niet uit het bericht op RTVNH. De Gooi en Eemlander is bezig aan zijn 136e jaargang.

Wellicht kan iemand van de G&E even rechts op de reactieknop drukken en wat nadere toelichting geven op het bericht? red. WWK

bron
RTVNH
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
helder
6 gr.
windkr. 4