WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alarm Verdwenen
Kortenhoef, za 19 januari 2008

In de zestien aanleunwoningen van Oudergaard werkt het alarm niet meer na de verhuizing naar de prefabwoningen.

De zestien aanleunwoningen bij Oudergaard waren voorzien van een alarminstallatie. Ook bevond zich in de lift een alarm, dat ook niet meer werkt. Na de verhuizing van de bewoners naar de prefabwoningen kon die extra service niet langer in stand gehouden worden volgens directeur Wim Schimmel.

Extra dienst

De alarmering was ooit aangebracht als extra dienst aan de bewoners van de aanleunwoningen, die huren van woningbouwvereniging Gooi en Omstreken. Op grond van de in het verleden ontstane situatie kunnen de bewoners volgens Schimmel daaraan geen recht ontlenen om het alarm te behouden. Oudergaard heeft midden vorig jaar al overleg gevoerd over het alarm met Gooi en Omstreken. De verhuurder zou zich bezinnen op alternatieve oplossingen.

Telefoon

De enige oplossing die Schimmel nu ziet is dat de bewoners een intern nummer van Oudergaard bellen als er wat loos is. Hij erkent dat dat een oplossing is die soms niet werkt omdat de bejaarde in kwestie niet in staat is om te bellen.

Na de fusie tot Inovum is men aan het bekijken of er een alarm kan komen voor de Emtinckhof. Als dat gerealiseerd wordt, dan kunnen ook de aanleunwongen daarop aangesloten worden. Daar zal dan wel voor betaald moeten worden om de installatie kostendekkend te maken.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
11 gr.
windkr. 2