WIJDEMEERSE WEBKRANT
Matangi Quartet bij KadDijk
Kortenhoef, do 17 januari 2008

Op 7 februari kunt u in het Oude Kerkje in Kortenhoef genieten van het Matangi Quartet, een van de meest belovende kamermuziekensembles van Nederland.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Matangi Quartet met 'Stars and Stripes'

Op 7 februari kunt u in het Oude Kerkje in Kortenhoef genieten van een Amerikaans programma van het Matangi Quartet, een van de meest belovende kamermuziekensembles van Nederland.


Matangi Quartet

De spelers vertegenwoordigen een nieuwe generatie musici, die een gloedvol spel koppelen aan een bijzondere presentatie. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veel gebruikte typeringen. Ze deelden niet alleen het podium met klassieke topmusici, maar speelden ook samen met popmusici en cabaretiers.

Het Matangi Quartet bestaat uit Maria-Paula Majoor (viool), Daniel Torrico Menacho (viool), Karsten Kleijer (altviool) en Arno van der Vuurst (cello). Het kwartet is opgericht in 1999 en studeerde twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). Hier kregen de spelers onder meer les van de leden van het Amadeus Kwartet. Inmiddels is het Matangi Quartet uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia van Nederland en daarbuiten. Sinds 2005 heeft het een eigen concertserie in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Cross-over

Met hun gloedvolle spel en presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Ze deelden het podium met klassieke toppers (zoals het Schönberg Kwartet, Brodsky Quartet, Ivo Janssen en Paolo Giacometti). Maar daarnaast speelden ze ook samen met popmusici en cabaretiers. Zo maakten ze een dvd met Herman van Veen en ondernamen ze een succesvolle cross-over tournee met Youp van ’t Hek.

Programma

Op 7 februari speelt het Matangi Quartet een Amerikaans programma met als titel Stars and Stripes. De volgende werken staan op het programma:

  • Philip Glass: Strijkkwartet nr.3
  • Samuel Barber: Adagio uit het wereldberoemde Strijkkwartet nr. 1
  • Dvorák : Amerikaans strijkkwartet in F groot uit 1893

Met hun baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slagen de Matangi’s erin nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Daarbij gaat het bij hen in de eerste plaats om het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 7 februari 2007, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 4