WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie Ziekenhuis gaat door
Wijdemeren, vr 4 januari 2008

PvdA en SP in Hilversum hebben samen ruim 13.000 handtekeningen opgehaald tijdens de actie “Handen af van ons Ziekenhuis”. Zij gaan door.

persbericht

ZIEKENHUISACTIE KRIJGT VERVOLG!

Ruim 13.000 handtekeningen, maar politiek Hilversum lijkt nog steeds doof! PvdA en SP hebben samen ruim 13.000 handtekeningen opgehaald tijdens de actie “Handen af van ons Ziekenhuis”.

Eind deze maand zullen we de handtekeningen aanbieden aan de directie van het ziekenhuis. Tijdens een bijkomst van de gemeenteraad van Hilversum en de Raad van Bestuur van Tergooi Ziekenhuizen bleek dat de meeste andere politieke partijen zich wel in het, voornamelijk door economische motieven ingegeven, standpunt van Tergooi kunnen vinden.

Zij vinden het blijkbaar niet erg dat 83.000 Hilversummers, en nog eens tienduizenden inwoners van plaatsen als Baarn, Kortenhoef, Hollandsche Rading en Loosdrecht in de avonden en weekenden zonder eerste hulp, apotheek, en huisartsenpost zitten. Dat Hilversummers zonder eigen vervoer straks uren onderweg zijn voor een bezoek aan een ander ziekenhuis, dat deert hun blijkbaar ook niet.

Dat Tergooi zich op deze manier opstelde heeft PvdA en SP niet verrast, wel het feit dat de meeste andere partijen in de raad zich wel konden vinden in de opstelling van Tergooi. Er zijn zelfs partijen die onze actie niet willen steunen omdat ze een kans zien om politieke winst te halen uit het vertrek van Tergooi.

SP en PvdA blijven vinden dat zorg voor mensen de eerste prioriteit moet zijn. Daarom pleiten ze voor huisartsenposten, goed openbaar vervoer en uitbreiding van het door Tergooi gewenste zorghotel met faciliteiten voor behandelingen die slechts één of twee overnachtingen nodig hebben. SP en PvdA zien zeker de noodzaak van een efficiënte bedrijfsvoering, maar daarbij dient zorg voor mensen wel voorop te blijven staan!

De twijfelachtige houding van de raad geeft Tergooi de mogelijkheid om zich te verschuilen achter de verdeeldheid van de Hilversumse raad. Die verdeeldheid werkt natuurlijk ook door bij Burgemeester en Wethouders, ook die stellen zich hierdoor veel te voorzichtig op.

SP en PvdA starten daarom vandaag met een nieuw onderdeel van de actie voor het behoud van zorg in Hilversum. Wij vragen alle inwoners van Hilversum om een mailtje te sturen naar de plaatselijke partij van hun voorkeur met het verzoek om zich in te zetten voor het behoud van zorg in Hilversum en zich aan te sluiten bij deze actie. De emailadressen en een voorbeeldtekst zijn te vinden op de websites van de PvdA en SP (hilversum.sp.nl of www.pvdahilversum.nl) . PvdA en SP roepen verder alle partijen in de gemeenteraden van omliggende gemeenten op om hun steun kenbaar te maken aan hun collega raadsleden in Hilversum.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 4