WIJDEMEERSE WEBKRANT
Doedom wacht op Antwoord
's-Graveland, za 16 februari 2008

Doedom zond op 7 december een brief naar het college. Er is nog geen antwoord, dus herinnert Doedom nog even aan de brief.

ingezonden bericht

Geachte redactie,

Graag willen wij reageren op het feit dat wij van doedom nog steeds geen reactie hebben ontvangen van onze Gemeente Wijdemeren van onze brief d.d. 7 december 2007. Wellicht wilt u deze brief nogmaals publiceren, hij zal misschien in de vergetelheid zijn geraakt.

Mario Wouters
's-Graveland




Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Wijdemeren
Postbus 41
1243 ZG 's-Graveland

Betreft: Verkeersproblematiek Wijdemeren

's-Graveland, 7 december 2007

Cc: B.R. van Henten - Meijer; E.F.M. Luijer; H.J. Veldhuisen; J. van den Broeck; H. Kastein - Beaujon; L.M. Krätzschmar; R. Buijs; M.V. van Balen; J.H. Frijdal; B.W.M. Steenvoorden; C.W.F. Bosdijk; H. Karssemeijer; H. Korver; E.A. Bult; J.C. van Waveren; G. Zagt; W.L.J. van Hattem-Allon; R.H.J. Voigt; M.J. Hennis-Steijn; H.C.J.L. Borghouts

Geacht College,

Aangaande uw brief van 10 oktober jongstleden, met kenmerk B/75957/070918/BB willen wij graag kort reageren en enkele additionele vragen stellen. Zoals u weet zijn er in Wijdemeren ('s-Graveland, Kortenhoef) grote infrastructurele problemen waar onze inwoners al decennia mee kampen. Na een raadsvergadering hebben wij u daarom onlangs schriftelijke vragen gesteld.

Wij zijn zeer verbaasd over hoe beperkt u de brief, die wij op 29 augustus aan u hebben verzonden, heeft gelezen. Er zijn namelijk nog vele door ons gestelde vragen onbeantwoord gebleven. Het lijkt erop dat u selectief slechts een aantal punten uit onze brief gedeeltelijk heeft behandeld.

Concrete antwoorden op de vele vragen hebben wij helaas niet ontvangen. Uw antwoorden hebben wij als bijlagen toegevoegd. zodat het wellicht ook voor u inzichtelijk wordt dat vele punten uit onze brief onbeantwoord zijn gebleven. Wij vinden het een vanzelfsprekende taak van de gemeente om zoveel mogelijk helderheid te verschaffen over vragen die onder burgers leven. Daarom proberen we het een tweede keer.

Korte Termijn vragen: een tweede poging

Allereerst zijn wij begonnen met een aantal concrete ideeën voor de korte termijn, waaronder het maken van 30 km zones, erfontsluitingswegen, additionele parkeerplaatsen, verbreding van de Kwakel en milieuzones. Wij stellen vast, dat u op geen van deze ideeën bent ingegaan. Dus daarom willen wij u nogmaals vragen wat u van al deze ideeën vindt, en in hoeverre u welwillend bent om hier op korte termijn operationeel aan te werken.

Over de ideeën op de lange termijn zijn wij ook duidelijk geweest. Ook hierbij behandelt u slechts enkele punten. Wij noemden bijvoorbeeld een intergemeentelijk en regionaal verkeersonderzoek. Wat is uw mening hierover? En welke stappen gaat u ondernemen om samen met uw buurgemeenten tot zo een verkeersonderzoek te komen?

Lange Termijn vragen: een tweede poging

Verder refereren wij aan ons standpunt, dat de Wethouder van Verkeer met een meer duidelijke doelstelling naar het regionale overleg zou moeten gaan. U antwoordt hierop, dat u het jammer vindt dat wij dit zo benoemen. Zou u ons dan kunnen informeren wat dan wel de doelstelling van de wethouder is in het regionale overleg? Want dat is velen onduidelijk. Nogmaals, wat precies wil hij bereiken en wanneer?

Additionele vragen: een tweede poging

Zoals eerder in onze brief aangegeven, is tijdens de vergadering door de fractievoorzitter van de PvdA, dhr Bosdijk, aangegeven dat hij het een interessant idee zou vinden een zogenaamd interregionaal fractie-overleg te laten plaatsvinden. U negeert dit punt ook volledig. Wat vindt u hiervan?

Verder hebben wij u gevraagd bij de praktische invulling van een aantal onderzoeken betrokken te worden. U hebt hierop geantwoord, dat een professioneel en onafhankelijk bureau dit voor zijn rekening neemt. Dat begrijpen wij. Dat was ook niet het punt. Wij willen slechts betrokken worden als het gaat om de invulling van concrete parameters, zoals plaatsing van meetapparatuur, data van meting enzovoort. Wilt u ons hierbij betrekken?

Verder vragen wij om een concrete deadline aan te geven. Hierop hebben wij geen antwoord ontvangen. Deze ontvangen wij graag alsnog.

Additionele vragen II

In de tussentijd zijn er bij ons nieuwe vragen gerezen die wij nogmaals graag aan u zouden willen stellen. Gezien het bovenstaande, stellen wij het zeer op prijs als u de vragen puntsgewijs beantwoordt.

U geeft aan in uw schrijven dat u wellicht een mogelijkheid ziet ter bestudering van aanwezige infrastructuur (en een mogelijke uitbreiding) daarvan. Kunt u aangeven hoe het met uw onderzoeken staat? Aan welke concrete wegen denkt u, en kunt u aangeven wanneer u dit onderzoek bent begonnen? Wat zijn de (voorlopige) resultaten?
Kunt u bevestigen dat de uitkomsten van de huidige meetresultaten met ons gedeeld zullen worden én, kunt u ook aan ons aangeven welke conclusies u verbindt aan deze metingen en wat u er concreet voor oplossingen aan verbindt?
In uw brief benadrukt u de westelijke randweg en de natuurproblematiek hieromtrent. Maar, er zijn natuurlijk nog meerdere varianten denkbaar, waaronder de centrale of Oostelijke variant. Hoe staat u in beginsel tegenover een centrale of Oostelijke variant?
We hebben begrepen dat er een nieuwe weg zal worden aangelegd op industrieterrein "De Slenk". In eerste instantie is het nut ons niet direct duidelijk, maar deze weg zal een belangrijke impuls voor het locale bedrijfsleven zijn, wellicht zullen hierdoor meerdere bedrijven zich in onze gemeente willen vestigen. Houdt u met het leggen van nieuwe bedrijventerreinen rekening met de belasting van de infrastructuur? Ook als het gaat om de bouw van nieuwe appartementencomplexen, woonwijken in 's-Graveland en Kortenhoef. In welke mate houdt u rekening met de belasting op de infrastructuur? Waar legt u de grens?
Bent u bereid als College aan een intergemeentelijk collegeberaad deel te nemen?
We willen nogmaals benadrukken dat het ons om concrete antwoorden gaat op al onze vragen. De wijze waarop u onze vragen de vorige keer hebt beantwoord, is ons inziens niet een beantwoording van vragen, maar slechts het benadrukken van enkele elementen.

We danken u alvast voor uw aandacht,

Namens Doedom.com,

Mario J.H.Wouters
Voorzitter Actiecomité Doedom
Postbus 289
1200 AG Hilversum
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 3