WIJDEMEERSE WEBKRANT
Inovum: De weg kwijt?
's-Graveland, vr 8 februari 2008

Tussen de folders van het Kruidvat, de Praxis en Leen Bakker vonden wij Zorgpost. Nummer 1 van een blad dat Inovum huis aan huis verspreidt.

Inovum, om uw geheugen even op te frissen, is de fusie van Auxilium en Zorginstellingen Loosdrecht. Auxilium op zijn beurt was weer de fusie van Oudergaard, Brugchelen en Gooiers Erf.


Links op de rand "Oudergaard". Rechts, helemaal bovenaan "Brugchelen".

In de folder blije gezichten van bewoners en staf. En mooie plaatjes van de zorginstellingen. Een romantisch fotootje van de prefabwoningen bij Oudergaard. Schaapje op de voorgrond. Knotwilgen voor het gebouw. In de foto de naam van het gebouw. "Brugchelen". Heuh..?

Elders op de pagina een foto van het romantisch aan het Noordereinde in het bos gelegen Brugchelen. In de foto staat ook tekst. "Oudergaard".

Op de pagina verder foto's en uitspraken van blije bewoners en staf. De één woont in Brugchelen, de ander in Oudergaard. Je vraagt je dan alleen af waar ze nu echt wonen. In de prefab langs de Kwakel of romantisch in het bos. Want Oudergaard is Brugchelen en Brugchelen is Oudergaard.

De weg kwijt

Door de schaalvergroting lijkt Inovum nu al niet meer precies te weten welke instelling ook weer hoe heet. Maar ja, Gooiers Erf in Loosdrecht is ook ver weg. Gelukkig is één ding zeker. De Emtinckhof is en blijft in 's-Graveland en de Beukenhof in Hilversum....

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2