WIJDEMEERSE WEBKRANT
HISWA ontevreden over Wijdemeren
Loosdrecht, do 11 december 2008

De HISWA en de watersportondernemers zijn niet blij met de voorgenomen verhoging van de toeristenbelasting en de ozb.

Volgende week donderdag is de laatste raadsvergadering van 2009. Zoals gebruikelijk wordt dan besloten over de belastingtarieven van Wijdemeren in 2009. Zo ook over de toeristenbelasting, die twintig procent zal stijgen en over de OZB die drie en een half procent stijgt.

Hard getroffen

In de G&E klaagt de HISWA, bij monde van Gerdina Krijger, haar nood. Zij vindt de inspanningen die Wijdemeren levert voor bevordering van het toerisme, met name in Loosdrecht, onder de maat. Er wordt bezuinigd op de ambtelijke capaciteit voor bevordering van toerisme, naast de verhogingen van de belastingen, waardoor de recreatiebedrijven en de watersport volgens haar hard worden getroffen. Zij vergelijkt Wijdemeren met Aalsmeer en Friesland waar wel grote inspanningen worden geleverd om toeristen te trekken en het gebied op de kaart te zetten. Er is aan de HISWA een beleidsplan toegezegd, waaraan ook de HISWA zou meewerken, maar dat is er nog niet.

De HISWA wil volgende week tijdens de raad met een ludiek protest proberen de raadsleden alsnog op andere gedachten te brengen.

Geld wordt besteed aan watersport

In een reactie verklaart Frank Ratelband, van de gemeente Wijdemeren, dat het geld van de hogere toeristenbelasting wordt besteed aan zaken die allemaal te maken hebben met de watersport in Loosdrecht. Hij noemt het Plassenschap, werkzaamheden aan De Strook en het Vuntusstrandje, het dorpscentrum, de Tweede Heul, baggeren, het verwijderen van de waterplant cabomba en het vernieuwen van de sluizen. Voorts hoopt hij op eigen iniatieven van de betrokken ondernemers voor bevordering van het toerisme in Loosdrecht.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2