WIJDEMEERSE WEBKRANT
Valse Facturen KvK
Wijdemeren, di 9 december 2008

Er worden valse facturen verstuurd aan bedrijven. De facturen lijken op die van de Kamer van Koophandel, maar zijn dat niet.

Er zijn valse facturen in omloop, die sterk lijken op de factuur die ondernemers jaarlijks van de Kamer van Koophandel ontvangen. Deze facturen zijn echter niet afkomstig van de KvK. De facturen van de KvK zijn nog niet verstuurd. De Kamer van Koophandel adviseert ondernemers facturen altijd nauwgezet te controleren.

Factuur niet van KvK

De valse facturen wekken ten onrechte de indruk dat het gaat om de jaarlijkse bijdrage die ondernemers aan de Kamer van Koophandel betalen. Zo staat op de valse facturen dat de bijdrage is voor vermelding op "KvKHandelsregister.nl". Ook staat op de factuur een logo dat lijkt op dat van de Kamer van Koophandel. Onderaan staat vermeld dat het hier niet om een factuur gaat, maar om een aanbod. Wie betaalt, doet een opdrachtbevestiging en zit dus vast aan het aanbod.

Aangifte

De KvK heeft inmiddels een aantal acties ondernomen om het bedrijf dat de valse facturen verstuurd aan te pakken, evenals het verschijnsel van de valse facturen zelf. Er is aangifte gedaan, het bankrekeningnummer van de fraudeur is geblokkeerd, er wordt geprobeerd om de website uit de lucht te krijgen en zo nog een aantal acties.

Zie ook de website van de Kamer van Koophandel.

bron
KvK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr. 2