WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sociale Woningbouw?
Kortenhoef, ma 11 augustus 2008

Fractievoorzitter Kees Bosdijk van de PvdA stelt schriftelijke vragen aan het college over de hoogte van de prijzen van de te bouwen huizen op het Vacuplastterrein.

Het gaat hierbij om het nieuwbouwproject De Ziederij op de hoek van de Koninginneweg en de Bernerd van Beeklaan in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
Gemeente Wijdemeren.
(per e-mail)

Nederhorst den Berg, 11 augustus.

Geacht college,

Hierbij stel ik conform artikel 41 van het Reglement van orde de volgende vragen.

  1. Kloppen de gegevens in de advertentie van makelaar De Witte Raaf in De Brug van 6 augustus jl. dat er op de plaats van het voormalige Vacuplastterrein in Kortenhoef 5 herenhuizen en 6 verandawoningen worden gebouwd tegen de prijs van respectievelijk "vanaf € 499.500,- v.o.n." en "vanaf € 290.000,- v.o.n."?
  2. Indien dat zo is, hoe verklaart u het dat dit prijsbeeld afwijkt van wat u aan de raad in uw memo over het onderwerp sociale woningbouw van 5 maart 2008 heeft beloofd, dat namelijk 3 van de 11 woningen in de sociale sfeergebouwd zullen worden?

    Ter verduidelijking van onze invalshoek: de coalitiefracties hebben in hun raadsamendement dat door de raad op 13 maart jl. is aangenomen, nadat het door u was overgenomen, bepaald dat zij onder sociale woningbouw woningen verstaan met een prijs < € 250.000,-.
  3. Welke maatregelen bent u voornemens te nemen om te voldoen aan het door de raad voorgestane percentage sociale woningbouw?

Wij wachten uw antwoord met belangstelling af.

Met vriendelijke groet,

C.W.F. Bosdijk
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
22 gr.
windkr. 2