WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Ottenhome
Kortenhoef, vr 8 augustus 2008

Putter hoopt dat de vergadering over de bouwvergunning van Fortis tot iets zal leiden, maar hij vreest dat de coalitie de gelederen rond het college sluit.

Aanstaande dinsdag wordt in een extra commissievergadering de opgeschorte bouwvergunning (Ottenhome) besproken die Fortis wel per sms, maar niet op schrift heeft ontvangen van het college.

Dossier Ottenhome

ingezonden bericht

Ottenhome

Het komt zelden voor dat je, met vakantie in het buitenland, de Telegraaf koopt en er een verhaal over Wijdemeren in vindt. Een kleine schok, want heel de wereld weet nu dat Ottenhome, de parel van Loosdrecht, met een plotselinge sluiting wordt bedreigd.

Per 15 Oktober, want zegt eigenaar Fortis, we hebben nou lang genoeg gewacht, we willen bouwen en verder bekijken jullie het maar.

Welnu in een extra commissievergadering zullen gemeenteraadsleden dat inderdaad bekijken en dan zal het vooral gaan om de procedure. De commissie voelt zich gepasseerd, omdat een ingreep in het bestemmingsplan onvoldoende met ze besproken is en omdat een door B. en W verleende bouwvergunning niet onherroepelijk zou zijn, omdat er immers nog tot aan de Raad van State bezwaar tegen kan worden gemaakt.

En we weten dat de afspraak met Fortis luidt; pas bouwen na een onherroepelijke bouwvergunning en Ottenhome niet langer dan maximaal een jaar dicht om dan, in anoréxia vorm, het leven te hervatten.

Inmiddels heeft het college de bouwvergunning geschorst, wat buitengewoon mallotig is, want als alles in orde is, waarom zou je dat dan doen. Het zou een teken kunnen zijn, dat de zaak niet helemaal zuiver in elkaar steekt. Desalniettemin denk ik, dat je van die extra vergadering niet veel mag verwachten. Betrouwbare bronnen melden, dat het college van B en W te kennen heeft gegeven de bouwvergunning binnen een week opnieuw aan Fortis toe te sturen zonder zich iets van de uitslag van het extra overleg aan te trekken.

Ja, zo kan het ook als je er blind op kunt varen, dat de coalitie raadsleden in het gelid blijven en zonder schroom accepteren wat de wethouders ze voorschotelen. Ze zullen een Wijdemeerse betekenis aan het woord onherroepelijk toevoegen zodat wat niet onherroepelijk is toch onherroepelijk wordt. Ze zullen tevreden zijn met eerder gedane mededelingen en het college prijzen om zijn wijs beleid.

Het niet of onvolledig overleg voeren met de commissie heeft voormalig wethouder Wim Neef al eens een motie van afkeuring bezorgd. Die verdween, hoe kan het anders, als zoveel achter het rookgordijn van de coalitie.

Sla ik hier de plank mis? Gloort er hoop aan de horizon van het dualisme? Als dat zo is zal ik mijn mening onherroepelijk wijzigen.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
20 gr.
windkr. 2