WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sportbeleid gewenst
Wijdemeren, wo 23 april 2008

Wijdemeren moet een samenhangend sportbeleid formuleren vinden de iniatiefnemers van het onderzoek van de JCU.

Hans van Keken schreef vandaag in de G&E over de brainstormsessie die gisteren in het gemeentehuis plaatsvond. Aanleiding was het resultaat van het onderzoek naar sport in Wijdemeren door de Johan Cruyff Universiteit (JCU). Uit dat onderzoek bleek o.a. dat senioren behoefte hebben aan voor hen geschikte sportaccommodatie in de buurt.


Ab Krook

Geen duidelijkheid

Ab Krook, één van de initiatiefnemers van het onderzoek en fractieassistent van DBL, trok uit de brainstormsessie de conclusie dat er in Wijdemeren behoefte is aan een helder beleid op het gebied van sport. Volgens Krook is er geen duidelijkheid vanuit de gemeente naar de sportverengingen. Op de achtergrond speelde de kwestie van de kleedruimtevan de SV 's-Graveland. Volgens Krook ligt daar het gebrek aan duidelijke regels ten grondslag aan de problemen.

Tijdpad

Krook riep de politiek op om snel tot een samenhangend sportbeleid te komen. Wethouder Nelleke Schenkkan staat zeer positief tegenover de wens van Krook en de verengingen om dat beleid vorm te geven. Ab Krook wil dat er een tijdpad gemaakt wordt om eerst een sportnota en vervolgens sportbeleid te formuleren. Tevreden blikt Ab Krook terug op de avond, die volgens hem veel in beweging heeft gezet.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 4