WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geboorteboom en Jeugd
Ankeveen, ma 14 april 2008

Patrick Kreuning uit Ankeveen over de geboorteboom en de jeugd in Kortenhoef. Twee ingezonden brieven.

ingezonden brieven

Een geboorteboom plaatsen voor iemand die pas 1 jaar is geworden? Het lijkt mij dan een verlaat verjaardagscadeau voor haar eerste verjaardag toe, om dat nu een geboorteboom te gaan noemen, dan laat je meteen blijken hoe traag de ambtelijke molens werken.

Meestal hoor je toch wel een paar maanden van te voren als er iemand van het Koninklijk huis zwanger is, had er door het college van B & W niet daadkrachtiger kunnen worden opgetreden? Een paar maanden de tijd hebben om een boom uit te zoeken, de plaats bepalen waar deze moet komen te staan, de nodige vergunningen in orde maken, het is ongelooflijk dat daar meer dan anderhalf jaar over gedaan is. Niet dat ik zo'n voorstander van het Koningshuis ben, ook geen tegenstander overigens. Maar om dan een jaar na dato een geboorteboom te planten, ik vind het een rare actie. Voor alle ambtenaren die binnenkort met pensioen gaan... nog gefeliciteerd met uw 50e verjaardag (laat ik ook eens traag zijn).

Patrick Kreuning
Ankeveen


Geachte heer Raven,

Ik ben het wel met u eens dat er e.e.a. beter kan en moet! Zelf ben ik 5 jaar werkzaam geweest in het Bussumse Jongerencentrum OpSessie, de jongeren vonden het daar erg fijn, maar ook de oudere jongeren konden daar vaak met elkaar van gedachten wisselen. Door Versa zijn toen bezuinigingsmaatregelen genomen wat mij mijn baan kostte. Er was zelfs sprake van sluiting van het jongerencentrum, en na dat de ene na de andere bestuursmedewerker door Versa er uit gewerkt was, is het Jongerencentrum nu omgetoverd in een filmhuis. Ook de Tagrijn is niet meer, ik weet niet of daar al iets nieuws voor is. Het lijkt wel of men jongerencentra overbodig vind. Om dan vervolgens te gaan klagen over hangjongeren waar een hangplek voor gezocht moet worden, liefst op een eiland in de Kortenhoefse plassen opdat ze geen overlast veroorzaken. Er moet mijns inziens zo snel mogelijk een nieuw jongerencentrum komen, dat kan ook snel, kijk maar hoe snel de containerwoningen aan de kwakel er stonden.

Wat betreft uw opmerking over het dorpsplein ben ik het echter niet met u eens. U noemt de directie van Oudergaard, maar die is nogal eens in andere handen overgegaan de laatste maanden, de vraag is dan ook, op wie u nu precies de beschuldigende vinger wijst. Dat er grove fouten zijn gemaakt, door alle partijen zal ik niet ontkennen, misschien dat de hudige directie het beter gaat aanpakken? Daar zou iedereen bij gebaat zijn. En als de nieuwbouw toch nog een jaar langer gaat duren, laat ze dan gelijk kijken of er niet een zwembad bij het nieuwe gebouw kan komen, tenslotte vinden veel oudere mensen zwemmen fijn, kijk maar naar het zwembad in Huizen, iedere morgen tussen 7 en 8 ligt het er vol oudere dames en heren. Om acht uur moet men er uit want om half 9 komen de schoolzwemmers. Nu staan er zo ongeveer tegenover Oudegaard 2 scholen, de Curtevenne en de Regenboog, daarnaast nog een kleuterschool, misschien dat een zwembad zelfs meer kans van slagen heeft dan het beoogde dorpsplein. Het is maar een idee, maar niet onhaalbaar mijns inziens.

En zo'n zwembad, daar komen ook weer de hangjongeren op af. In een klap veel problemen de wereld uit.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 4