WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht is Glans Kwijt?
Loosdrecht, za 5 april 2008

De G&E had deze week als stelling "Loosdrecht is zijn glans kwijt". Negenentachtig procent van de respondenten was het daar mee eens.

De uitkomst van de stelling in de G&E sluit aan bij het sombere stuk dat in augustus vorig jaar in NRC Handelsblad verscheen. Op een volle pagina in het regiokatern staan zes artikelen die de stelling van commentaar voorzien.

Martin van Wettum van Zeilschool De Vuntus is het eens met de stelling, maar ziet verbeteringen gaande. Het probleem zijn volgens hem de nieuwe Loosdrechters, de mannen met de dikke portemonnaie die te grote en te dikke panden neerzetten.

Yvonne Siemons, bewoner/ondernemer en oud-wethouder, vindt dat Loosdrecht nog steeds prachtig is, vooral vanaf het water. Wel is zij beducht voor projectontwikkelaars die te hoog willen bouwen.

Hetty Kastelein, ondernemer en CDA-raadslid is zeer positief over Loosdrecht. Als het nieuwe Dorpscentrum er komt, ziet zij het weer helemaal zitten in Loosdrecht.

René de Vries, architect, vindt dat Loosdrecht al lang geleden beschermd dorpsgezicht had moeten worden. In de huidige situatie vindt hij dat het nieuwe Dorpscentrum zo snel mogelijk gerealiseerd moet worden om weer een duidelijke koers voor Loosdrecht als watersportdorp uit te zetten.

Piet Kramer, traiteur in Oud Loosdrecht, somt de mooie dingen van Loosdrecht op. Het water, de boten, de restaurants en de prachtige omgeving. Mooi om een rondje Wijdemeren te varen.

Don Bijl, burgemeester van Wijdemeren, geeft toe dat er wat glans is verbleekt de afgelopen jaren, maar hij vertrouwt erop dat die glans terugkeert met het Dorpscentrum met zijn haven aan de plas. Ook ziet hij dat er flink geïnvesteerd wordt door ondernemers, zoals in het nieuwe Westend, dat ontworpen is door Jan des Bouvrie. Sommige projectontwikkelaars zijn volgens hem teveel uit op maximalisatie van de winst, maar alle plannen overziend, is hij positief over de ontwikkeling die Loosdrecht de komende tijd doormaakt.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 2