WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren: Nieuwe Ambities
Wijdemeren, vr 28 september 2007

In de krant ontvouwt wethouder Wim Lorjé vandaag een scala aan zaken waar Wijdemeren actief aan gaat werken.

Na jaren van reorganiseren, bezuinigen, opbouwen van de nieuwe gemeentelijke organisatie met te weinig ambtenaren en inlopen van achterstanden ontvouwt wethouder Wim Lorjé vandaag de nieuwe ambitieuze plannen van Wijdemeren.


Wethouder Wim Lorjé (Financiën, VVD)

Wonen, jeugd en bomen

Hij noemt investeringen in woningbouw, openbaar groen, bouw- en woningtoezicht, automatisering en jeeugd en jongerenwerk als ambitievelden. Na jaren van opbouwen van de gemeentelijke organisatie wordt het hoog tijd voor een visie en investeren in voorzieningen, aldus de wethouder.

Hij wil snel aan de slag met de bouwplannen Overmeer-Zuid (NdB) en Ter Sype (Ldr). Ook de controle op verbouwingen van bedrijven en particulieren moet geïntensiveerd worden. De jeugd in Wijdemeren verdient passende voorzieningen vervolgt de wethouder in het stuk.

Ook automatisering krijgt aandacht. DigiD moet ingevoerd worden om transacties met de burger via internet mogelijk te maken. En dan het vele groen in Wijdemeren. Ook dat moet veel meer aandacht krijgen. Er moet een beheersplan komen voor de achtduizend bomen in Wijdemeren vindt hij.

Meer ambtenaren

Om al die dingen te kunnen doen is een flinke uitbreiding van het aantal ambtenaren nodig, stelt Lorjé. Er moet nieuw beleid ontwikkeld worden. Dat moet uitgewerkt en uitgevoerd worden en juridisch ondersteund. De hamvraag, of de nieuwe ambities en investeringen gevolgen hebben voor de OZB, beantwoordt de wethouder nog niet in de krant. Daarover wil hij eerst de raad inlichten.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 5