WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter reageert op Kozijn
Kortenhoef, zo 23 september 2007

Dorpsbelangen bestaat vijfentwintig jaar. Reden voor een jubileumpagina in de WieWat Waar met een stuk van de hand van Wim Kozijn.

Oud Zeer

Kozijn schreef een lovend stuk over Dorpsbelangen in de WieWatWaar. Maar, in dat stuk refereert de oud-burgervader van 's-Graveland ook aan een onderzoek naar belangenverstrengeling door CDA wethouder Gerard Torsing. Co de Kloet zat zes jaar met Torsing in het college. Wim Kozijn stelt in zijn stuk dat De Kloet, nadat hij als wethouder heengezonden was, de sfeer bedierf door aan te dringen op een onderzoek naar de handel en wandel van Torsing als wethouder in combinatie met zijn werknemerschap van bouwbedrijf Hein Schilder, die de nieuwbouwwijk aan de Zuidsingel ging bouwen.

Op die opmerking van Kozijn in de WieWatWaar reageert Putter (Co de Kloet) hieronder.

ingezonden bericht

Zoete koek

Vijf en twintig jaar Dorpsbelangen verleidde Wie Wat Waar en partners tot een feestpagina met commentaren, waaronder een uitgebreid verhaal van ex-burgemeester van 's-Graveland, Wim Kozijn.

Een leuk stuk met waardering voor en kritiek op de club en zo hoort het ook, maar wel met een irritante uitglijer.

Ik citeer: "Zes jaar met iemand in een college zitten en nadat de raad je heeft weggestemd een aantal suggestieve vragen stellen waar een onafhankelijk onderzoek naar moest worden gedaan à raison van 65000 gulden, wat overigens niets opleverde."

Die opmerking slaat op een onderzoek naar belangenverstrengeling van een CDA-wethouder waar de gemeenteraad destijds met algemene stemmen om verzocht. "Een guerrilla-actie van een ex-wethouder" noemde Kozijn in april 1993 dit raadsbesluit om een onderzoekscommissie in te stellen en dat was een nare, kwetsende opmerking, die de plank volledig mis sloeg. De Dorpsbelangen-wethouder, die deze insinuatie moest slikken was bij het hele verhaal niet betrokken en ik kan het weten want ik ben er zelf bij geweest

Toch eens even het verslag van de raadsvergadering van 28 april 1993 er bij gehaald en wat blijkt. Die commissie, die 65000 gulden kostte kwam niet uit de koker van Dorpsbelangen, maar werd voor gesteld door Wim Reymerink, raadslid van Algemeen Belang. Hij kreeg daarbij de hartelijke steun van Ferry Staal ( PvdA/PSP) en later van de gehele gemeenteraad inclusief het CDA, dat de betreffende wethouder later overigens liet vallen als een baksteen. Dat was ongetwijfeld een nabrander van het onderzoek dat dan zogenaamd niets had opgeleverd

Je kunt blijkbaar zo'n onderzoeksrapport op verschillende manieren lezen en de interpretatie van Kozijn zou niet de mijne zijn ook, maar niet in de eerste plaats, om dat laatste.

Na veertien jaar herhaalt Wim Kozijn zijn onbegrijpelijke miskleun en hoewel het lang geleden is, wilde ik dit feit niet onbesproken laten. Er wordt al genoeg geroddeld in deze wereld. Dat laat overigens onverlet dat ik hem blijf beschouwen als de beste, kleurrijkste en actiefste burgemeester van 's-Graveland die nooit en te nimmer te beroerd was zijn uitnemende verbale kwaliteiten te pas en te onpas in de strijd te werpen.

Als je een onwaarheid maar vaak genoeg herhaalt wordt het vanzelf voor zoete koek geslikt heeft hij wellicht gedacht. Als dat zo is, heeft het weinig zin de juiste lezing van dit voorval, dat in 1993 zeer de aandacht trok, aan het papier toe te vertrouwen. Maar ja, zeg ik dan maar, je kunt die dingen niet over je kant laten gaan

Dat hebben we 25 jaar lang namelijk nooit gedaan.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2