WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lift en procedure Oudergaard
Kortenhoef, wo 24 oktober 2007

Bewoners van Oudergaard zouden verhuisd worden naar de tijdelijke huisvesting. De lift verhinderde dat. Ook loopt er weer een procedure.

Verhuizing mislukt


Links de noodwoningen. Aan de voorzijde kijken deze uit over De Kwakel.

Gisteren zouden zestig bewoners verhuisd worden naar hun tijdelijke behuizing in de containerwoningen langs de Kwakel in Kortenhoef. Problemen met de lift waren er echter de oorzaak van dat de verhuizing afgelast moest worden.

Volgens Johan Olij van Auxilium, waarvan Oudergaard deel uit maakt, zijn de problemen met de lift inmiddels opgelost, maar kan hij nog niet gebruikt worden omdat er eerst een keuring moet plaatsvinden. Hij hoopt dat de keuring vrijdag of maandag uitgevoerd kan worden.

Er kan wel verhuisd worden naar de begane grond van de containerwoningen. Ook dat ondervindt weerstand, omdat er nog gewerkt wordt in het noodgebouw en er nog geen water zou zijn.

Nieuwe procedure

Het probleem met de liften is niet het enige waarmee Oudergaard kampt. In de raad van afgelopen donderdag deelde burgemeester Don Bijl mee dat er opnieuw een juridische procedure is aangespannen tegen de nieuwbouw van Veenstaete, dit keer door een andere groep dan de vorige keer. Volgens de planning zou Oudergaard in week 47 (19 november) leeg moeten zijn en in week 48 gesloopt moeten worden. De gemeente heeft aan de rechter verzocht om snel tot een uitspraak te komen om de planning niet in gevaar te brengen.

Dossier Oudergaard

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4