WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters: drie keer winst
Kortenhoef, ma 15 oktober 2007

Het was weer een lekker weekje voor de darters van het Wapen van Kortenhoef. Het eerste won weer eens met 9-0, daarmee hebben ze nog steeds maar 1 set verloren.

ingezonden bericht

Drie teams, drie keer winst

Het was weer een lekker weekje voor de darters van het Wapen van Kortenhoef. Het eerste won weer eens met 9-0, daarmee hebben ze nog steeds maar 1 set verloren.

Ron, Roel, Herman en Marcel deden het goed tegen STURF. Hoewel de singels nog niet spectaculair waren was dat bij de koppels wel het geval. In 4 legs wist Herman Blankenberg 3x 140 te scoren, hij speelde samen met Ron. Roel scoorde zelfs 180 en wist alle vier de gewonnen legs de dubbel te raken. Eén leg lieten ze de tegenstanders slechts. De bierronde werd door Ron op tops gefinished. Het tweede team had het een stuk lastiger tegen Key 4 te Amersfoort. Dennis, Berrie en Kevin wonnen hun singels, Menno verloor. De eerste drie koppels werden verloren zodat met nog 1 koppel en een bierronde te gaan de WVK-ers tegen een 4-3 achterstand aankeken. Kevin en Berrie wonnen de laatste koppel, daarna was ook de bierronde voor de Kortenhoevers. Toch nog een 4-5 overwinning.

Team 3 reisde af naar Vianen om daar CDVB 6 te bestrijden. André begon redelijk slecht en verloor zijn set met 2-0. Maarja, als je net een paar weekjes pappa bent wil je weleens wat slaap tekort hebben. Bertus en René wonnen wel hun singel, Jeroen had een bye daar de tegenstander thuis maar 3 mensen wist te krijgen. Bertus was de enige die in zijn set een 100-score wist te plaatsen. Bij de koppels werd dat beter, Jeroen scoorde 130, André tot 2x toe zelfs 135 (2x tripple 20, 1x tripple 5). Tja, het vaderschap geeft ook wel een stimulans. René en Jeroen verloren de derde koppels-set maar de bierronde was ook voor WVK3 zodat een eindstand van 2-7 in het voordeel van de Kortenhoevers op het bord stond.


Menno Neumann heeft net een finish van 140 op een haar na gemist. De dubbel moest een centimetertje naar beneden.

Vandaag interviewen we Menno Neuman.

V: Is het lastig, teamcaptain van het tweede te zijn?
A: In principe niet, soms ben ik het niet eens met de wensen van de spelers, maar over het algemeen loopt alles zoals het moet.
V: Vind jij dat je leden genoeg trainen en hun best doen?
A: Het trainen zou wel wat meer mogen en ze moeten wat serieuzer worden.
V: Wat zou er beter kunnen?
A: Teamspirit.
V: Hoe is de sfeer in het team?
A: Te gezellig, dat zal toch serieuzer moeten als we willen promoveren.
V: denk jij dat je het team goed leidt of heb jij soms ook je twijfels over je beslissingen?
A: Nee, ik denk dat ik het goed in kan schatten en indelen, ook al zijn de spelers het niet altijd met me eens. Kortom: Menno heeft nog wel wat te doen om zijn team sterker en meer geconcentreerd te krijgen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2