WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschaak Succes!
Kortenhoef, za 6 oktober 2007

Op 3 oktober is het jaarlijks terugkerende schoolschaaktoernooi geweest, voor de derde keer al. En het groeit ieder jaar.

ingezonden bericht

Schoolschaaktoernooi Wijdemeren Succes

Op 3 oktober is het jaarlijks terugkerende schoolschaaktoernooi geweest, voor de derde keer al. En het groeit ieder jaar, het eerste jaar waren er 24 kinderen van 3 scholen, vorig jaar waren er 36 van kinderen vier scholen en dit jaar hadden we maar liefst 60 kinderen van 5 verschillende scholen.


Patrick Kreuning van de schaakverenging 's-Graveland maakt de uitslagen bekend.

Vijf teams Jozefschool

De Jozefschool uit Nederhorst den berg deed voor de eerste keer mee en kwam gelijk met maar liefst 5 teams, dus 20 kinderen. Er werd bij tijd en wijle erg goed gespeeld, de kinderen waren zeer enthousiast en geconcentreerd, alleen kwam het herdersmat wel regelmatig voorbij. Uiteindelijk wist de Regenboog met een half puntje verschil te winnen voor een team van de Sint Antoniusschool en de Curtevenne wist een team als derde te plaatsen voor de finale op 24 oktober.

Een team van de Jozefschool werd 4e en zij spelen dus als laatste mee in de finales. De Meester Kremerschool was ook weer aanwezig, wist een paar gelijke spelen uit het vuur te slepen, maar werd laatste. Dat kwam ook doordat zij als enige van de laag geëindigde teams geen vrije ronde hadden, er was namelijk een oneven aantal teams. En een vrije ronde levert wel punten op, dus eigenlijk is het eerlijker te zeggen dat er geen laatste plaats was. Iedereen heeft in elk geval zijn uiterste best gedaan en het geeft niet als je verliest, als je weet waarom je een schaakpartij verliest ben je uiteindelijk winnaar, want daar steek je weer wat van op.

Er werd ook zeer sportief gespeeld, veel kinderen gaven elkaar van te voren een hand, en de verliezers hielden zich groot.


Charlotte Nurmohammed (linksvoor) won al haar partijen.

twee teams in diep gepeins achter de schaakborden.

Eervolle vermeldingen

Er zijn ook eervolle vermeldingen voor de kinderen die alle vijf de partijen wonnen. Dit waren: Finn Stijns van de Curtevenneschool, Senne van der Vliet van de Jozefschool en Charlotte Nurmohammed, de jongedame van de Regenboog die vorig jaar in de finale met een nieuw mat in drie op de proppen kwam. Houd haar in de gaten, want dat is echt een schaaktalent waar we waarschijnlijk nog veel van gaan horen. Er waren ook nog kinderen met 4.5 uit 5, kortom er lopen best wat jonge talentjes rond in ons dorp, wat bewijst dat de schaaksport in de Wijdemeren erg populair is en ook een goede toekomst heeft. Sterker nog, er deden zoveel meisjes mee dat het verbazingwekkend is dat op geen van de drie Wijdemeerse schaakverenigingen vrouwen schaken. Dames, waar blijft u?

Hopelijk doet Loosdrecht volgend jaar ook mee!

Bedankt

Dit toernooi wordt ieder jaar georganiseerd door mij, Patrick Kreuning, p.r.-man van schaakvereniging 's Graveland. Maar zonder de hulp van de kinderen, de deelnemende scholen en hun leerkrachten is zo een toernooi niet mogelijk. Vooral wil ik bedanken: Julia van de Jozefschool, Pim van de Regenboog, Cees van de Meester Kremerschool, René van de St. Antonius en Willem van de Curtevenneschool.

De medewerkers van de Curtevenneschool waar we dit jaar te gast waren worden bovenal bedankt. Ook wordt atelier Jeda hartelijk bedankt voor de levering van de medailles en het snelle werk. Tot slot bedank ik de 's Gravelandse SV voor het gebruik van de materialen, ook de Jozefschool die nog eens zes borden uitleende wordt hartelijk bedankt. En last but not least: John Reichart, Floris van Doorn en Herman van Eekeren, ook alle drie lid van SV 's Graveland, die op deze woensdag assistentie verleenden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing, bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2