WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onderzoek naar Sport
Wijdemeren, za 6 oktober 2007

Vier initiatiefnemers starten samen met zestig studenten een onderzoek naar het sportklimaat in Wijdemeren in de komende tien jaar.

Ab Krook, Daaf Pos, Godewijn Aldershoff en Joop Alberda legden contact met de Johan Cruyff Universiteit (JCU). Zestig studenten van de JCU zullen de komende tijd een onderzoek uitvoeren naar de richting die de sport in Wijdemeren uit moet. Bij dat onderzoek zullen met alle verenigingsbesturen, sporters en vrijwilligers gesprekken gevoerd worden, om de problemen en wensen in kaart te brengen.

Tien jaar

De uitkomst van het onderzoek wordt een aanbeveling inzake de ontwikkeling van de sport in Wijdemeren de komende tien jaar. Ab Krook stelt dat het niet de bedoeling is om verenigingen te laten fuseren, maar om de verscheidenheid in verenigingen en sporten in stand te houden. Hij benadrukt het belang van sport voor de samenleving.

Het onderzoek zal enkele weken duren. Het begint over zes weken. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat de verenigingen medewerking zullen verlenen aan het onderzoek.

Het eindresultaat zal aan het gemeentebestuur aangeboden worden dat vervolgens moet beslissien wat er met de aanbevelingen gedaan zal worden.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2