WIJDEMEERSE WEBKRANT
Taxatiemiddag HK
's-Graveland, zo 25 november 2007

In het Koetshuis van Het Wapen van Amsterdam in 's-Graveland werd gisteren door de Historische Kring een taxatiemiddag gehouden.

Het was een komen en gaan in het Koetshuis van het restaurant "Het Wapen van Amsterdam" in 's-Graveland op zaterdagmiddag 24 november jl. Een ambiance waar men met een gastvrije bediening werd ontvangen en begeleid. Een locatie met historie waar in de vorige eeuw Kortenhoefse schilders exposeerden.


Taxateurs Marius van Ee (links) en Carole Denninger (rechts) buigen zich letterlijk over een schilderij om de waarde te achterhalen.

Meer dan 150 mensen reageerden op de uitnodiging van de Historische Kring "In de Gloriosa" om met schilderijen, gravures, kunstvoorwerpen en curiositeiten met een veronderstelde kunstwaarde voor te leggen aan de bekende taxateurs en kunstkenners de kunsthistorica Carole Denninger en Marius van Ee die deskundig en enthousiast de aanwezigen wisten te informeren over hun gekoesterde kunstwerk dat dikwijls vooral ook emotionele waarde heeft, maar waar men meer van wil weten.


De loupe bij de hand om details te kunnen ontdekken.

De Historische Kring, blij met de grote belangstelling, maakt alweer plannen voor een vervolg op dit evenement en zal dit tijdig in de publiciteit brengen!

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
D. Buitenhuis
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
6 gr.
windkr. 6