WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lezing Loosdrechts Porselein
Loosdrecht, vr 23 november 2007

Op zondag 9 december zal de Stichting Loosdrechts Porselein (SLOP) een lezing houden in het nationaal keramiekmuseum de Princessehof in Leeuwarden.

persbericht

Op zondag 9 december zal de Stichting Loosdrechts Porselein (SLOP) een lezing houden vergezeld van ruim veertig lichtbeelden in het nationaal keramiekmuseum de Princessehof in Leeuwarden.

Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor de vrienden van het museum, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij voor belangstellenden. Tijdens de lezing worden de bezoekers deelgenoot van de belevenissen van SLOP tijdens de afgelopen zeven jaar, waarin zoveel gebeurd is: De opgraving van de fundamenten en de ovens van de fabriek, de vele porseleinvondsten, unieke ontdekkingen en natuurlijk de uitgave van het boek "De Porseleinfabriek Boven Water" door de Historische Kring Loosdrecht in samenwerking met SLOP, met honderden merendeels zelfgemaakte foto's.

Het programma ziet er als volgt uit:

Om tien uur ontvangst, van 11.00-11.45 lezing SLOP, tot 12.30 lezing prof.dr. Nat. Bernd Ullrich, die zich al vele jaren bezighoudt met natuurwetenschappelijk onderzoek naar historisch porselein van de Manufaktur van Meissen. Ullrich beschreef zijn laboratoriumonderzoek van Loosdrechts materiaal met verrassende uitkomst in het boek van de HKL/SLOP; een indrukwekkend artikel.

Van 14.00-15.00 uur houdt Joseph Estié, bekend van het AVRO tv programma "Tussen Kunst en Kitsch" een lezing. Hij is werkzaam bij de kunst- en antiekhandel Salomon Stodel en hij is makelaar en beedigd taxateur in antiquiteiten. Zijn specialismen zijn Delfts aardewerk, Europees porselein en aardewerk, zilver en meubelen.

Pretty Dutch

De spectaculaire tentoonstelling Pretty Dutch met Hollands Porselein uit de 18e eeuw, die momenteel nog in het museum wordt gehouden, is een groot succes en trok al tienduizenden bezoekers. In het museum staan in de Kenniszaal ook zeventig bijzondere vondsten die de Loosdrechtse Stichting SLOP letterlijk boven water haalde en die het productieproces van porselein in beeld brengen.

Na de lezingen kan nog een rondgang door het museum worden gemaakt. Gaarne voor 1 december aanmelden bij Christina de Boer: 058-2948968 of per e-mail: info at princessehof.nl. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van € 30.- per persoon inclusief een lunch. Meer info over SLOP is te vinden op www.slop.nl.

bron
persbericht
foto
Princessehof
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2