WIJDEMEERSE WEBKRANT
Puntverlies SV Loosdrecht
Loosdrecht, zo 18 november 2007

Na twee uitstekende wedstrijden waarin Loosdrecht met ruime cijfers wist te winnen was nu Eemnes de tegenstander. Met tien man werd het 1-1.

ingezonden bericht

Puntverlies Loosdrecht door onnodige fouten

Een tegenstander waar ook van moest worden gewonnen om de aansluiting met de koplopers weer helemaal tot stand te brengen. En op basis van de eerste fase in de wedstrijd moest dat zeker kunnen. Eemnes, verzwakt door een aantal afwezigen, nam een afwachtende houding aan en Loosdrecht zocht geduldig naar mogelijkheden. Een echte vuist maken kon het echter ook niet en na verloop van tijd sloop er bij een aantal spelers een wat gemakzuchtige houding in.

En zo kon Eemnes eigenlijk voor het eerst in de wedstrijd echt gevaarlijk worden. Weinig druk op het middenveld, een lange bal over het centrum van Loosdrecht en een vrije doortocht werd geboden. Een noodzakelijke ingreep het gevolg maar wel met een gele kaart die nog voor rust grote consequenties zou hebben.

Eerst zou Loosdrecht nog op een voorsprong komen. Balverlies achterin bij Eemnes waarna Marco Berkenbosch het strafschopgebied kon binnen slalommen en uiteindelijk onreglementair werd gevloerd. Emile Warners die de penalty mocht nemen en de 1-0 was daar. En met de voorsprong op zak, de controle over de wedstrijd was het geduldig uitspelen van de eerste helft een vanzelfsprekendheid. En dan moet je dus ook geen onnodige risico's nemen, al helemaal niet als je achterin staat en nog maar een minuut voor de rust bent.

Bas Kieft echter zocht bij de zijlijn de voetballende oplossing, verloor de bal en moest wederom aan de noodrem trekken. Een tweede gele en dus rood en Loosdrecht stond met tien man. En dat gaf Eemnes vleugels, gingen vanaf de eerste minuut op zoek naar de gelijkmaker en drukten Loosdrecht achteruit maar kansen bleven uit. En toch viel er een goal. Een houdbare vrije trap van een meter of dertig en via de vuisten van de doelman was het 1-1. Loosdrecht zocht vanaf dat moment naar een 1 op 1 tactiek, wat nog tot een paar uitstekende kansen leidde, maar de bal wilde niet meer binnen. Kortom, twee zeer dure verliespunten en als je dan nog even naar de resultaten van de concurrentie kijkt dan komt dat nog harder aan. Volgende week is Loosdrecht vrij en de week erna speelt het thuis tegen Valleivogels.