WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Opdracht aan College?
Kortenhoef, za 24 maart 2007

Putter vindt dat het CDA het eigen college had moeten aansporen om in de regels te snoeien, zoals afgesproken in het collegeprogramma.

ingezonden bericht

Regels

Het is natuurlijk nooit verkeerd als er door een fractie in de gemeenteraad met een initiatiefvoorstel wordt gekomen. Je wilt wat, niemand doet er iets aan en dan ga je aan de slag. Het komt niet vaak voor, in de gemeenteraad van Wijdemeren is nu voor de derde keer zo'n voorstel ingediend, alle keren door het CDA en één daarvan mede door PvdA en DBL. Het dient daarvoor geprezen ook al heeft het niet zo'n gelukkige hand bij het bedenken van zijn initiatieven. De eerste keer mondde het uit in een "commissie van den Broeck", die de subsidies voor peuterspeelzalen afschafte, een ondoordachte maatregel, die een jaar later ijlings werd teruggedraaid.

Het derde voorstel, dat donderdag werd aangenomen, gaat over het verminderen van de gemeentelijke regels, een zaak die ingewikkelder is dan het lijkt. In het collegeakkoord valt te lezen dat 25% reductie het doel is en dat in 2007 de eerste resultaten bekend moeten zijn.

Maar van de kant van het college bleef het akelig stil en ook donderdagavond hielden alle wethouders hun mond stijf dicht. Terwijl ze met zo'n initiatiefvoorstel aardig aan je werkterrein zitten te morrelen. Want laten we wel wezen; het uitwerken van zo'n opdracht is vanzelfsprekend de taak van het college en het ambtenarencorps, dat als geen ander inzicht heeft in het totale regelpakket dat Wijdemeren hanteert. Maar blijkbaar heeft het CDA weinig vertrouwen in college en ambtenaren, want het vindt dat er een regiegroep uit de raad moet komen en een klankbordgroep uit de bevolking. Dat klinkt aardig maar met de "commissie van den Broeck" in het achterhoofd mag je daar toch wel een paar vraagtekens bij zetten. En de grote makke is dat er weer zoveel te vergaderen en te bespreken zal zijn, dat er al gauw wat van het enthousiasme dreigt te verdwijnen.

De Dorpsbelangenpartijen zien er niets in of zijn op zijn minst kritisch. Werk overnemen van ambtenaren en college, daar moet je bij de oppositie niet mee aankomen. Dorpsbelangen Loosdrecht kondigde nu al aan niet mee te doen in de regiegroep. Dat is een duidelijk standpunt. Raadsleden worden overladen met werk. Het aantal groepen en subgroepen, vergaderingen, voorlichtingsavonden en de rapportenstroom is nog nooit zo groot geweest.

De vraag blijft dan ook waarom het CDA niet gewoon aan het college een opdracht heeft gegeven het collegeprogramma uit te voeren. Waarin het jaar 2007 onmiskenbaar is gemarkeerd.

Bang voor politieke gevolgen?

Maar een beetje college laat zich toch niet zomaar, zonder slag of stoot, de kaas van het brood eten?

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4