WIJDEMEERSE WEBKRANT
Plannen uitgelekt ???
Wijdemeren, ma 19 maart 2007

In het Ezine van Binnenlands Bestuur staat een merkwaardig bericht. De herindelingsplannen van Utrecht zouden zijn 'uitgelekt'.

Op 15 maart publiceerden wij een persbericht dat van website van de Provincie Utrecht kwam. Daarin staat de voorkeursvariant van het college van GS van Utrecht voor de herindeling in onze omgeving. Inclusief het afstaan van een deel van Breukelen aan de westkant van de A2.

In onderstaand bericht uit het Ezine van Binnenlands Bestuur staat dat de plannen "uitgelekt" zouden zijn.

De woordvoerder van de provincie Utrecht zegt hierover in Binnenlands Bestuur:

"... Zij weet niet wie deze informatie heeft gelekt, maar stelt dat het niet van haar collega’s komt. ‘Ik weet honderd procent zeker dat niet door de provincie is gelekt. Wij wilden het op een fatsoenlijke wijze doen’, aldus Tuinman."

Publiceren op internet = uitlekken?? Of het zou hier om een heel ander bericht moeten gaan...

bericht in Binnenlands Bestuur

Herindelingsplannen uitgelekt (15/03/2007)

De uitgelekte notitie van het oude provinciebestuur van Utrecht aan het nieuwe heeft voor opschudding gezorgd in Breukelen. De gemeente hoorde zo dat Kockengen en Nieuwer Ter Aa naar de Ronde Venen gaan.

Gemeentewoordvoerder Sander Spierenburg: ‘De raad heeft altijd gezegd dat een ongedeeld Breukelen de voorkeur heeft, dus dit is wel een teleurstelling’. Gedeputeerde Jan Pieter Lokker kwam dezelfde dag langs om uitleg te geven. ‘Dat bezoek was vooraf afgesproken en hoort bij de procedure, dus had niets met het lekken te maken’, aldus Spierenburg. De gemeenten zouden vandaag officieel worden geïnformeerd.

De kwestie rond de herindeling speelt al jaren. Het begon met de gemeente Abcoude die aangaf dat ze alle taken die nieuw naar de gemeente kwamen alleen zou aankunnen na een herindeling. De provincie moet een besluit nemen over de herindeling. Daarna gaat het plan naar de minister en mag het parlement zich er nog over uitspreken. ‘Voorwaarde is wel dat er genoeg draagkracht is binnen de gemeente en Breukelen wilde samenvoegen met Loenen en dat gebeurt nu’, aldus Spierenburg. Over mogelijke acties vanwege het dreigende verlies van Nieuwer Ter Aa en Kockengen wil hij nog niet veel kwijt. ‘Het is nu te vroeg om daar iets over te zeggen. De herindeling gaat pas in 2010 in’, aldus de gemeentewoordvoerder.

‘Wij willen een eventuele volksraadpleging wel faciliteren, zodat je hetzelfde onderzoek krijgt onder de bewoners van de zes betrokken gemeenten. Dan kun je de resultaten goed met elkaar vergelijken’, zegt provinciewoordvoerder Karin Tuinman. De inspraakprocedure zou daarvoor een goed moment zijn, maar die begint op zijn vroegst halverwege de zomer, mits het nieuwe college instemt met het herindelingsvoorstel. De variant die de voorkeur heeft van het oude provinciebestuur is een herindeling van Breukelen minus het grondgebied ten westen van de A2 met Loenen enerzijds en Abcoude en de Ronde Venen met het gedeelte van Breukelen ten westen van de A2 waaronder Kockengen en Nieuwer Ter Aa. ‘Maarssen en Wijdemeren blijven in deze variant voorlopig buiten schot’, bevestigt Tuinman.

Zij weet niet wie deze informatie heeft gelekt, maar stelt dat het niet van haar collega’s komt. ‘Ik weet honderd procent zeker dat niet door de provincie is gelekt. Wij wilden het op een fatsoenlijke wijze doen’, aldus Tuinman.

bron
Bin. Bestuur
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Natte Sneeuw
5 gr.
windkr. 4