WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter is blij met de WWK
Wijdemeren, vr 9 maart 2007

Putter geeft de WWK een pluim. Hij mist de Wijdemeerse politieke bijdragen en beschouwingen in de andere media.

Dat wij dat nog eens mochten beleven. Andere tijden. Oud-burgemeester Wim Kozijn, die in Frankrijk het Wijdemeerse nieuws volgt via de WWK en oud-wethouder Co de Kloet die de ganzenveer terzijde legde en zich bekeert tot internet. Na ruim elf jaar WWK, reikt Co de Kloet onderstaand aan de WWK een trofee uit, die wij met veel plezier in onze prijzenkast bijzetten. Co, bedankt. red.

ingezonden bericht

Bravo

Wat de uitslag betrof week Wijdemeren niet af van de landelijke trend. SP, Christen Unie en de Partij voor de Dieren haalden de buit binnen zoals o.a. bleek uit de statistieken die de Wijdemeerse Webkrant op het net zette. Van de landelijke politiek weten we, dat de invloed op de provinciale en ook op de gemeentelijke verkiezingen groot is. Nu blijkt dat het reilen en zeilen van de lokale politici op zo'n provinciale meting absoluut niet meetellen. SP, Christen Unie noch de Partij voor de Dieren hebben hier plaatselijke afdelingen. De vraag is natuurlijk of dat zo blijft.'t Zou best aardig zijn als er weer eens wat nieuw leven in de Wijdemeerse brouwerij kwam.

Voor nieuw leven trouwens zorgt met veel succes in ons communicatiecircuit al geruime tijd de Wijdemeerse Webkrant, bemand en bewaakt door Rik Jungmann. En het is niet te veel gezegd; voor plaatselijk politiek nieuws en het uitwisselen van meningen en commentaren heeft de krant zich ontwikkeld tot het belangrijkste medium.

Dat is buitengewoon opvallend omdat dit pure particuliere initiatief op vrijwillige basis weer eens laat zien hoe het kan en waar het eigenlijk overal zou moeten We mogen ons gelukkig prijzen dat die Wijdemeerse Webkrant bestaat. Want we hebben de afgelopen jaren veel verloren. Bijna niets is er overgebleven van het vroegere aanbod, dat de politiek uitvoerig in de huiskamer bracht en gretig werd geconsumeerd.

Neem de Gooi- en Eemlander. Eens dé bron met nieuwsgierige verslaggevers als Evert van Tijn en Martin Vlaanderen, nu een slap aftreksel en goed in het overschrijven van overheidsberichten. Neem de lokale radio, die de naam AROS droeg. Eens goed beluisterd op zondag als Hans Ververs het gemeentehuis thuis bracht. Nu wars van ieder politiek item. Neem de plaatselijke bladen waarin zich soms felle briefwisselingen afspeelden en wekelijks politieke columns werden gepubliceerd, waarin de in gal gedoopte pennen van Nico Beemsterboer en Jaap van Waveren hun zuiverende werk deden. Nu, makke schapen, die de gemeentelijke nieuwspagina's niet willen verspelen.

Alleen de Triangel is frank en vrij gebleven, publiceert de wekelijkse Putters, maar beperkt zich tot 's-Graveland en heeft maar bescheiden middelen.

Vergeet het verleden. De Wijdemeerse Webkrant heeft de fakkel overgenomen Biedt al het plaatselijke nieuws aan en staat tevens open voor brieven en commentaren van een ieder, die wil bijdragen aan de meningsvorming. Hoe goed dat werkt bleek zonneklaar rondom de commotie die ontstond rondom meester Willem Degekamp.

Zo hebben wij aan de ene kant veel verloren, maar er gelukkig ook veel voor terug gekregen.

Vandaar dit compliment aan de Wijdemeerse Webkrant:

Bravo!

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, later droog
9 gr.
windkr. 3