WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sieta op de Stoep
Haarlem, vr 2 maart 2007

Het VVD "Stem Sieta" campagneteam is geen moeite te veel. Vanmorgen om acht uur stond Sieta op de stoep bij de provincie in Haarlem.

Update 3 maart 11.30: RTVNH heeft een item van de actie gemaakt in het TV nieuws. Het filmpje is hier te zien. Overigens spreekt de website van RTVNH van een "Mislukte Actie", omdat gedeputeerde Albert Moens, aan wie het bezwaarschrift zou worden aangeboden, niet aanwezig was.

De WWK trachtte de identiteit van de pseudo gedeputeerde te achterhalen aan de hand van de meegezonden foto's. Gezien de haardracht en de outfit hebben wij een vermoeden. U ook? red.

persbericht

Eigen baas over eigen water
Sieta komt op voor het belang van de vechtstreek

Vanmorgen hebben Sieta Vermeulen en haar VVD campagneteam op een ludieke wijze een petitie aangeboden op het Provinciehuis in Haarlem. Vanaf 8 uur 's morgens waren zij aanwezig om bestuurders en ambtenaren welkom te heten. Zij moesten naar binnen door een haag van flessen gevuld met water afkomstig uit de Loosdrechtse Plassen.

Doel van de actie was om een petitie aan te bieden aan gedeputeerde Albert Moens. Helaas kon de heer Moens zelf niet aanwezig zijn, maar pseudo-Moens was bereid om de Petitie in ontvangst te nemen.

De Petitie was gericht op het feit dat de heer Moens de gemeente Wijdemeren door middel van een aanwijzing wil verplichten het bestemmingsplan voor de Loosdrechtse Plassen te wijzigen. De Provincie wil de plassen diepe zandwinningsputten laten graven en denkt daarmee de kwaliteit van het water te verbeteren en het baggerprobleem op te lossen.

De gemeente Wijdemeren en met haar de inwoners van Wijdemeren is in overgrote meerderheid mordicus tegen dit plan. De gemeente heeft daarop alternatieve plannen aangeboden aan de Provincie. Deze zijn echter door de Provincie terzijde gelegd. De Provincie blijft erbij dat hun verdiepingenplan het enige juiste plan is om de problemen in de Loosdrechtse Plassen aan te pakken.

Sieta heeft in haar Petitie gedeputeerde Moens gevraagd de alternatieve plannen van de gemeente Wijdemeren door een derde partij te laten beoordelen en nogmaals met de gemeente in overleg te gaan om te komen tot een oplossing van de problemen in de Loosdrechtse Plassen die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is.

Vanuit een bijna overkiesbare 34e plek, probeert zij toch middels voorkeurstemmen de belangen van de Vechtstreek in de provincie door te
laten klinken.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 3