WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onzinverbodsborden
Kortenhoef, do 1 maart 2007

De Kortenhoefsedijk zou deze hele week afgesloten zijn. De borden en hekken stonden er en zaaiden verwarring, want er was niets aan de hand.

Deze hele week zou de Kortenhoefsedijk afgesloten zijn. Dat stond op een aantal borden aan beide zijden. Zowel in Kortenhoef, als bij de Vreelandseweg.

Maandag ontstond de eerste twijfel aan de afsluiting. Frans Cavaljé zond ons een email waarin hij zijn verbazing uitsprak over het feit dat hij volkomen ongehinderd over de Dijk was gereden. Terwijl die voor werkzaamheden afgesloten was...

Wegafsluiting?

Dnsdag, 's avonds rond een uur of zeven wilde een gezelschapje, waaronder uw redacteur, met de auto naar Amsterdam. Aangekomen aan het eind van de Kerklaan, klaar om linksaf de Kortenhoefsedijk op te draaien, sloeg de twijfel in de auto toe. Er stond een hek met daarop een tekst dat de Dijk afgesloten was. Bovendien stond er een overduidelijk, niet te missen, verbodsbord. Het ronde bord, wit met een dikke rode rand. Echt verboden dus.

De auto werd al half gekeerd, maar was dat wel nodig? Was die Dijk wel dicht? De auto werd weer omgedraaid en de gok genomen. De Dijk op. De spanning in de auto steeg licht. Zouden we halverwege moeten omdraaien? Fluitend, zonder enig obstakel of ook maar het minste teken van enige werkzaamheden, werd de Vreelandseweg bereikt.

Bij terugkomst van Amsterdam van de Vreelandseweg linksaf de Dijk op. Op de brug wederom een dreigend uitziend bord. Verboden! Afgesloten! Wij wisten wel beter. Zonder op of om te kijken reden wij terug. Tot onze verbazing kwamen wij onderweg twee bussen van Connexxion op de Dijk tegen. Wat wisten die, wat wij niet wisten?

Er was geen afsluiting!

In de Gooi van vandaag staat de oplossing van dit raadsel. De werkzaamheden waren vanwege de slechte weersomstandigheden afgeblazen. Zij zullen nu in de bouwvakantie plaatsvinden. Het gaat om werk aan de riolering.

Blijft de vraag waarom waarschijnlijk enkele tientallen weggebruikers om hebben moeten rijden, omdat het verbodsbord en de tekst bij de toegang tot de Dijk stond, of aarzelend, het verbod overtredend en met stijgende verbazing de gok namen om toch over de Dijk te rijden.

Het was wel lekker rustig op de Dijk wist collega Douwe van Essen te melden.

Hadden die borden niet even omgedraaid kunnen worden?

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig, later lichte regen
12 gr.
windkr. 5