WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA bestrijdt Armoede
Wijdemeren, do 31 mei 2007

Het CDA Wijdemeren zet stille armoede op de kaart. De partij onderneemt initiatieven om stille armoede te bestrijden.

persbericht

CDA Wijdemeren

Stille armoede krijgt volle aandacht!

Het CDA Wijdemeren is druk bezig om oplossingen te vinden voor de problematiek rondom stille armoede. In ons verkiezingsprogramma hebben we dat ook aan u beloofd.

Onder het motto: "niet alleen beloven, maar ook echt wat doen" voeren een aantal CDA raads- en fractieleden gesprekken om meer inzicht te krijgen in het probleem.

Zo zijn alle kerken uit Wijdemeren benaderd en hebben er al diverse gesprekken plaatsgevonden. Ook andere instellingen zoals scholen en ouderenbonden zullen de komende weken benaderd worden voor een gesprek.

Stille armoede is een groot probleem. Het woord stil zegt het al: burgers lopen er niet mee te koop. Daarom lijkt het ook zo ongrijpbaar. Het is ook een actueel probleem. Uit recent onderzoek bleek dat met name onder de 65+-ers sprake is van verborgen armoede.

Uit de gehouden gesprekken blijkt dat schaamte, drempelvrees en onbekendheid met de mogelijkheden daarvan de oorzaak zijn. Daarnaast blijkt ook dat de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de rol die kerken, scholen en ouderenbonden daarbij kunnen spelen een belangrijk thema is.

Uit de gesprekken zijn er al een aantal bruikbare ideeën naar voren gekomen, die het CDA in de eerstvolgende commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken naar voren zal brengen.

Op 24 oktober zullen wij een avond organiseren om met elkaar in gesprek te gaan, kennis, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Gezamenlijk moeten we tot oplossingen voor dit probleem kunnen komen!!

Het CDA Wijdemeren gaat die uitdaging aan!

Heeft u vragen of suggesties of wilt u meer informatie? Bel dan met: Esther Luijer (raadslid CDA) 035-6569398 of 06-40596338, Hetty Kastelein (raadslid CDA) 035- 5824104, Kees Haverkamp (fractielid CDA) 0294-254195 of mail naar: info@cdawijdemeren.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 2