WIJDEMEERSE WEBKRANT
Weesverstandig vs. Doedom
Ankeveen, vr 15 mei 2007

Na de website doedom.com, die pleit voor het aanleggen van een randweg, is er nu ook een site weesverstandig.nl, die daartegen pleit.

In de WWW van deze week verschenen twee grote ingezonden stukken over de evntuele aanleg van een randweg.

Doedom.com

Een lid van het doedom-team uit 's-Graveland schreef een pleidooi voor de actie van www.doedom.com van een halve WWW pagina. Hij roept in zijn stuk iedereen op om zich aan te sluiten bij doedom, niet alleen vanwege de aanleg van een randweg, maar ook om de natuur in het gebied te verbeteren. Doedom is volgens Hania een actiegroep die de leefbaarheid van Wijdemeren in de breedste zin van het woord wil verbeteren, iets wat volgens Hania door de politiek is laten liggen. Hij roept in zijn stuk op tot samenwerking. "Stop met gal spuwen, wees kritisch, maar zoek samenwerking. Want het gaat niet om de natuur of de mens, het gaat erom dat ze er beide op vooruit gaan." :sluit hij zijn stuk af.

Weesverstandig.nl

Peter de Gruijter, die op de Herenweg in Ankeveen woont, vult bijna een hele WWW pagina met zijn ingezonden stuk. Bij het stuk voegde hij foto's van het landelijke gebied achter de Herenweg om te onderstrepen hoe mooi de natuur daar is en hoe zonde het zou zijn om daar een randweg doorheen te leggen. Als het doedom plan voor een randweg wordt uitgevoerd, dan kijkt hij voor en achter zijn huis uit op een weg. Hij is er juist komen wonen vanwege het natuurschoon, waarbij hij het niet al te grote huis voor lief nam. Hij is tegen de doedom randweg, maar voor maatregelen om het verkeer op Noorder- en Zuidereinde te ontmoedigen, zoals tolheffing of éénrichtingverkeer. Om zijn pleidooi kracht bij te zetten heeft hij ook een website geopend. Zo heeft www.doedom.com er een tegenhanger bij gekregen onder de naam www.weesverstandig.nl. Op de website plaatste hij foto's van het gebied. Ook kan er gereageerd worden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2