WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verslag Estafette-Marathon
Nederhorst den Berg , ma 23 juli 2007

Rotary Wijdemeren zond ons een uitgebreid verslag van de Eerste Wijdemeerse Estafettemarathon op 1 juli. De opbrengst overtrof de verwachtingen.

De Bergse Runners Club uit Nederhorst den Berg viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Om dat te vieren organiseerde zij op zondag 1 juli 2007 een Estafette Marathon voor Wijdemeren. Samen met Rotary Wijdemeren is gezocht naar een goed doel. Alle inschrijfgelden en sponsoropbrengsten gingen naar de Matrijs in Kortenhoef, als bijdrage voor een Snoezelruimte. De opbrengst was € 16.156,70.

Hieronder (het eerste en) het laatste Estafettemarathonjournaal (in de WWK). Eerdere afleveringen werden in de lokale bladen gepubliceerd.

ingezonden bericht

Estafettemarathon Journaal

Het is een gek idee, maar dit is het laatste Estafettemarathon Journaal. Er zijn al heel veel mooie dingen gezegd, niet in de laatste plaats door Herman Stuyver die zijn naam weer eer heeft aangedaan met zijn betrokken en enthousiaste verslaggeving.

Verderop in dit journaal vindt u de definitieve eindstand van de opbrengst, die na noest rekenwerk is opgemaakt. De captains van de teams hebben de uitslagen al per e-mail ontvangen.

Rotary Wijdemeren

Hoe is dit evenement ontstaan? Rotary is een wereldwijd netwerk van 1,2 miljoen ‘betrokken vrijwilligers’ die allemaal op uitnodiging lid zijn geworden van een lokale club. De bijeenkomsten zijn wekelijks, en bijvoorbeeld ook aan de Loodijk in Wijdemeren. Op enig moment melden zich twee medewerkers van de Matrijs bij de club en worden uitgenodigd om een avond een presentatie te geven. Ze openen met ‘Wij Willen Snoezelen!’ en het wordt snel duidelijk dat er een maatschappelijke nood is waar een service club als Rotary een bijdrage aan kan leveren. Er moet 15.000 euro komen en volgens de beginselen van Rotary moet er een project bedacht worden om dat te realiseren. Dat lukt niet één twee drie en het verzoek blijft op de plank liggen. Tot het moment dat Rotarians Rin van der Molen en Barry Koperberg in alle vroegte een rondje om de Spiegel en Blijkpolder lopen.

Bergse Runners Club

Het bestuur van de Bergse Runners Club heeft Rin gevraagd om een commissie te leiden die het 15-jarig jubileum van de club luister moet gaan bijzetten. Een slimme zet van het bestuur, want Rin heeft in de loop der tijd een indrukwekkende lijst met nummers in zijn mobiele telefoon. Omdat hij zelf voor mensen klaar staat is dit een krachtig netwerk waar van alles mee op poten kan worden gezet. Bedwelmd door de pure schoonheid van de omgeving ontstaat het wilde plan om het jubileum van de BRC te verbinden aan de realisatie van de Snoezelruimte in Kortenhoef. Rondom het idee ontstaat een groepje mensen dat elkaar veel beter zal gaan leren kennen. De BRC neemt alle sportieve elementen voor haar rekening, terwijl Rotary zal gaan zorgen voor de PR en de sponsoring. Een echte ‘win-win’ situatie: we vullen elkaar naadloos aan. Het resultaat is genoegzaam bekend en we kijken nu trots en voldaan terug op een mooi evenement.

Medewerking van alle kanten

Heel veel mensen hebben een bijdrage geleverd en iedere opsomming of volgorde schiet haar doel per definitie voorbij. Toch willen we Don Bijl bedanken voor het lossen van het startschot voor de lopers en de wandelaars. Dit werd mogelijk gemaakt door Fe-Plus en Birkhoff dus u weet waar u voor uw metaal- en loodgieterswerk moet zijn. De wedstrijdleiding hield de tijden bij, met dank aan Briljant Oogzorg voor het sponsoren van de klok. Om alles in goede banen te leiden heeft de BRC in overleg met de politie hekken geplaatst, met dank aan de ‘s Gravelandse Apotheek, gevestigd in De Meenthof. Materiaal voor het uitzetten van het parcours komt uit de voorraad van de IJsclub Nederhorst, laten we hopen dat ze het snel zelf weer nodig hebben.

De borden met de vermeldingen van de sponsors en aanwijzingen voor de lopers zijn gezaagd en geleverd door Pontmeyer Hilversum, die zelf ook met twee teams van start gaan. Hulde! De door de wol geverfde wedstrijdverslaggevers Cees Stalenhoef en Sharon Das zien als eerste Reinier Nagel aankomen, die de eerste tussentijd op zijn naam gaat zetten. Ze staan op het podium van Bruisend Ankeveen, de immer-actieve club uit Ankeveen (iedere zaterdag markt met koffie!). Architect Mathieu Ponsen heeft het podium speciaal voor dit evenement ontworpen en is er ‘s morgens om 7 uur ook zelf bij om de bouw te begeleiden. Dat was trouwens niet mogelijk geweest zonder de hoogwerker van Hulsman & De Veluwe, specialist in zonweringen, en Lamme textielbeheer die zorgde voor het transport van de losse metalen buizen waar het mobiele podium keer op keer uit wordt opgebouwd. De lunch voor de opbouwploeg is gesmeerd door restaurant De Molen. Heerlijk! Terug naar de lopers.

Terwijl de eersten over de finish komen, staan hun teamgenoten te wachten in de Brugstraat. Er wordt nog snel even op het parcoursbord gekeken, met dank aan Jachtwerf De Kloet. Inmiddels is ook een jury benoemd voor het selecteren van het origineelste team. De prijzen zijn onder meer gesponsord door Rondom Tuinen in Hilversum, de hoveniers die uw tuin met passie ontwerpen en onderhouden. Zie voor de websites van alle sponsors ook www.rotarywijdemeren.nl . Daar staan alle logo’s bij elkaar, bijvoorbeeld van NiVo network architects en C1000 Gert-Jan Snoek (Nieuwegein).
Op het plein is inmiddels de zon doorgebroken. De installatie van Martin Wewer doet het gelukkig weer, want samen met Nieuw Leven (Loosdrecht), Crescendo (Nederhorst den Berg), Fuse Box (fusebox-music.nl) en de familie Dekker uit Kortenhoef zal hij voor de muzikale omlijsting zorgen. Naast het marathonpaviljoen en de tenten van Sherpa (de organisatie achter De Matrijs) is een prachtig springkussen voor de kinderen verschenen, geheel verzorgd door de Oranjevereniging Nederhorst. Hun voorzitter heeft ons ook in de aanloop van het project met raad en daad bijgestaan, net als bijvoorbeeld Willie Das.

In de loop van de dag wordt het warmer en zelfs benauwd. Op het plein verkoopt ‘tante’ Ton Terlien verse jus d’orange (met dank aan Dick en Yvonne van der Panne) en Marathonbrood, beschikbaar gesteld door bakkerij De 7 heerlijkheden. Alles voor het goede doel! De lopers hebben het ook warm, maar daar is aan gedacht. Aan het begin van de Overmeerseweg staat Aad Dijs met een waterpunt en opzwepende muziek, super! Inmiddels is Wim Kozijn begonnen met het veilen van de kavels. Zijn enthousiaste en meeslepende professionaliteit doen de kavels als broodjes over de toonbank gaan de opbrengst is groot. ABN Amro heeft veel mooie kavels ingebracht, net als bijvoorbeeld Kroon tweewielers en Slagerij Ton Vernooij. Er zijn boeken van uitgeverij Luitingh Sijthoff, kleding van Blue Clipper en binnenkort gaan er mensen lekker eten bij Chinees restaurant de Golden Crown. Paling van Hoetmer, mooie linnenkavels van Annemarie Brinkers, een Passiflora plant, kavels van Hocras. het kan niet op.

De stoeltjes van Koning Koelebas uit Bussum zijn inmiddels een begrip. De absolute klapper is de minuut gratis winkelen, beschikbaar gesteld door Albert Heijn Nederhorst den Berg. Tijdens de veiling doet sponsor Drogisterij Verbruggen er nog een schepje bij en koopt er lustig op los. En zo hoort het ook, het is voor een goed doel. De lopers die de finish naderen hebben allemaal een mooi vooruitzicht: een prachtige medaille, gesponsord door Diagnostisch Centrum (onder meer te vinden in Amsterdam), water van Viteau en sportdrank van Sporthuis Bijvoet in Weesp. Als dat niet genoeg is dan is er altijd nog het terras van Het Spieghelhuys waar goed gedronken moet worden. Ze hebben 10% van de omzet beschikbaar gesteld voor het goede doel. IJsjes voor de kleinste lopers zijn verzorgd door Kwalitaria. Het kan niet op. Sport verbroedert en naast de ABN Amro heeft ook de Rabobank gesponsord.

Gedurende de dag wordt duidelijk dat het bedrag gerealiseerd zal gaan worden. We kunnen het nog niet helemaal geloven. De mensen van De Matrijs worden er stil van. Ze hebben een presentatie gehouden in De Molen in Ankeveen en nu is er dit evenement, waar twee clubs en een heleboel anderen samen de schouders onder hebben gezet. De bloemen voor de lopers zijn van Lydi Bloemsierkunst, terwijl ook Klinge Orchideen de marathon sponsorde.

Fantastische Opbrengst

De netto eindstand: € 16.156,70 oftwel zestienduizend, honderzesenvijftig euro en zeventig cent!
Hulde aan allen die een bijdrage hebben geleverd. Excuses aan degenen die we vergaten te vermelden, jullie bijdrage leeft voort! Dank aan de hoofdsponsors: Drukkerij Dunnebier (Nederhorst den Berg), Diagnostisch Centrum (Amsterdam), Autobedrijf E.V.A.B. (Vreeland) en Auto/Part (Den Dolder).
Volgend bericht: installatie van de Snoezelruimte. Wat een feest!

Meer informatie en foto's

Jan van Leijenhorst en anderen hebben prachtige foto’s van de dag gemaakt en ze gratis ter beschikking gesteld. Een link naar de foto’s is te vinden op de websites van de BRC en Rotary: www.bergserunnersclub.nl en www.rotarywijdemeren.nl. De Bergse Runners Club uit Nederhorst den Berg viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Om dat te vieren organiseerde zij op zondag 1 juli 2007 een Estafette Marathon voor Wijdemeren.
Samen met Rotary Wijdemeren is gezocht naar een goed doel. Alle inschrijfgelden en sponsoropbrengsten gaan naar de Matrijs in Kortenhoef, als bijdrage voor een Snoezelruimte.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
veel regen
20 gr.
windkr. 4