WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gondelvaarders Gezocht
Kortenhoef, za 7 juli 2007

De organisatie van de Kortenhoefse Gondelvaart roept iedereen die mee wil varen op, om zich nu al te melden.

ingezonden bericht

Gondelvaarders gezocht

De tijd gaat snel en voor we het weten is het alweer zaterdag 1 september 2007, de dag van de 23e Gondelvaart van Kortenhoef.

Even leek het er vorig jaar op, dat er aan deze prachtige traditie een einde was gekomen. Teveel werk voor te weinig mensen. Dezelfde mensen die zich ook al inspannen voor zoveel andere activiteiten binnen ons dorp. Maar gelukkig kreeg het organisatiecomité, na een succesvolle oproep in de lokale media, weer een forse impuls door de aanmelding van een aantal zeer enthousiaste nieuwelingen. En dat werkte zo aanstekelijk, dat ook de 'oude garde' besloot om een steentje te blijven bijdragen.

Er kwamen nieuwe ideeën, veel werd er in heel korte tijd tot stand gebracht, maar dat leek niet op te gaan voor de aanmelding van de onmisbare gondels. Gelukkig kwam dat op het laatst nog helemaal goed, beter dan verwacht zelfs, maar het was wel slecht voor de bloeddruk van een aantal organisatoren. Daarom ook nú reeds het verzoek u op te geven voor deelname. Ook als u aarzelt, want misschien kan de organisatie u helpen. Wanneer u meedoet ontvangt u in ieder geval een bijdrage in de onkosten.

U kunt zich telefonisch opgeven bij Yvonne v.d. Brand-Sikking (035 6563513) of Krijn Spaan (035 6560131).

Achtergrondinformatie

Voor diegenen die minder bekend zijn met de Kortenhoefse gondelvaarttraditie wat achtergrondinformatie:

Op de eerste zaterdag van september wordt 's avonds om 21.00 uur langs de helling van de Kanaalbrug een sfeervolle gondelvaart gehouden, waarbij een tiental verlichte pramen langs komt varen. Deze pramen zijn op zeer kunstige wijze opgebouwd en beelden meestal actuele maatschappelijke en politieke onderwerpen uit.

Na afloop is op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld door een deskundige jury en door het aanwezige publiek. Eerder op dezelfde dag wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken georganiseerd en is er gedurende de gehele dag een braderie op de Kortenhoefsedijk met veel oude ambachten.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3