WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sponsorbrunch Syspesteyn
Nieuw Loosdrecht , za 7 juli 2007

Vorige week zondag vormde Kasteel Sypesteyn het decor voor de eerste Sypesteyn Sponsor Summer Brunch op het terras voor het museum.

persbericht

Sponsor Summerbrunch op Sypesteyn

Afgelopen zondag, 1 juli, vormde Kasteel Sypesteyn het decor voor de eerste Sypesteyn Sponsor Summer Brunch op het terras voor het museum aan de Nieuwe Loosdrechtsedijk in Loosdrecht.

Hugo Haastert vulde de middag muzikaal in. Het evenement was georganiseerd om sponsors te interesseren en daarmee het voortbestaan van Sypesteyn veilig te stellen. Een gevarieerd gezelschap van veertig genodigden nam deel en de eerste 4000 euro's rolden binnen. Initiatiefnemer Yvonne Siemons: "Ik ben zeer tevreden. Dit is hopelijk het begin van een lange traditie". Dat is ook noodzakelijk. "Het museum ziet zich geconfronteerd met aangescherpte brandveiligheidseisen en een invasie van de gevreesde boktor in de dakkappen. Een kostbare zaak", aldus directeur Dick Verroen.

Na het welkomstwoord van Don Bijl, voorzitter van de Van Sypesteyn-Stichting, volgde een wijnproeverij onder de deskundige leiding van Kees van den Hoek. Tijdens het lunchbuffet, verzorgd door huiscateraar Rederij de Tijd, werd Mireille te Marvelde vanwege haar bijzondere verdiensten voor het museum "geadeld" tot de eerste "Jonkvrouw voor Sypesteyn". Het ceremonieel was lichtvoetig maar de ondertoon overduidelijk: Het particuliere museum kan niet zonder de inzet van velen; zowel van vrijwilligers als van sponsoren.

Een van de gasten besloot spontaan een bedrag van 1000 euro te sponsoren. Daarmee schaart zij zich in de rij van particulieren, die in de afgelopen jaren het museum met een financiële bijdrage ondersteunden. Tijdens het dessert veilde Van Spengen uit Hilversum kavels wijn en een parelcollier, tezamen goed voor 2200 euro. Zeer uniek waren wel de drie bodemvondsten Loosdrechts porselein, die de Stichting Loosdrechts Porselein (SLOP) ter beschikking gesteld had en samen 1000 euro opbrachten. Tenslotte komt ook een opslag op het lunchbuffet ten goede aan de Van Sypesteyn-stichting.

De particuliere stichting beoogt als algemeen erfgenaam van de zonderlinge jonkheer Henri van Sypesteyn diens levenswerk ook voor komende generaties in stand te houden. Naast de nu noodzakelijke uitgaven voor openstelling en instandhouding wil de nieuwe directeur ook de presentatie eigentijdser maken. Met als leidraad de vraag: "Hoe zou de jonkheer zelf zijn museum anno 2007 hebben ingericht?" Voor een dergelijke elan is een breed platform noodzakelijk. De eerste Sypesteyn Sponsor Summer Brunch is daarin een eerste stap.

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3