WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaap oogst lof van Putter
Wijdemeren, vr 16 februari 2007

Putter deelt complimenten uit aan Jaap van Waveren vanwege diens vasthoudendheid. Hij zou de raad graag meer zien controleren.

(Naam en woonplaats van de schrijver zijn bij de redactie bekend. WWK.)

ingezonden bericht

Controle

Al lange tijd wordt de meest in het oog springende onderzoeksjournalistiek door de televisie bedreven. Programma's als ZEMBLA , NOVA, en NETWERK komen nogal eens met een primeur, die bij voorkeur bestuurlijk Nederland in de hoek zet.

Er wordt wat afgeblunderd in dit land, meer dan je denkt, want wat de speurders van de beeldbuis naar boven halen is maar het topje van de ijsberg. De media controleren de overheid, dat is hun goed recht, voor ons kijkers en lezers die van een beetje sensatie houden, is het ook nog eens om van te smullen, maar denk je toch wel eens: los van de media heeft het bestuur van rijk, provincie en gemeente toch zijn eigen controlerende organen ingebouwd.

Om dicht bij huis te blijven. De gemeenteraad controleert het college van B en W, de uitvoerders van het beleid , of zou dat althans moeten doen want het is een van zijn belangrijkste taken. Maar wonderlijk genoeg laat de gemeenteraad van Wijdemeren het in meerderheid helaas afweten en deinst er niet voor terug die enkele collega, die wel zijn energie in die controlerende taak steekt, de les te lezen. René Voigt kan daarvan meepraten, maar het meeste recente voorbeeld is Jaap van Waveren van Dorpsbelangen Loosdrecht die alleen maar glorieus overwon omdat hij keihard volhield.

College en tegenstanders in de raad - met de PvdA voorop - moesten in de VALK-zaak bakzeil halen omdat Jaap gewoon gelijk had en dat dan ook tot het einde, gestaafd door niet te loochenen feiten, staande hield.

Hij dient daarvoor zeer geprezen en mijn stelling dat je bestuurders nooit op hun woord moet geloven is daarmee weer eens bewezen.

Een tweede wapenfeit van Jaap van Waveren deze week, was zijn bijdrage aan een discussie die over het KPMG rapport in de Situs affaire had moeten gaan, ware het niet dat Jaap ALS ENIGE COMMISSIELID het rapport gelezen had. Heb je het ooit zo zout gegeten.Het rapport ging over de betalingen die de gemeente aan Situs zou moeten doen en Jaap meende dat veel in het rapport niet deugde. De wijze waarop hij in de commissie werd bejegend en het schandelijke optreden van de voorzitter Van Balen (VVD) ten spijt, was het resultaat toch dat het rapport zal worden behandeld. Wel in beslotenheid. En dat had Jaap natuurlijk nooit mogen accepteren. Over het geld van de Wijdemeerse gemeenschap dient altijd in het openbaar te worden gesproken.

Maar goed, beter een half ei dan een lege dop. En voor mij blijft Jaap van Waveren van Dorpsbelangen Loosdrecht een belangrijke aanwinst voor de gemeenteraad en bewijst hij keer op keer een vasthoudend controleur te zijn die zich door niets of niemand van de wijs laat brengen.

Jaap, ga alsjeblieft zo door!

Putter

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
-
- gr.
windkr. -