WIJDEMEERSE WEBKRANT
Inspreken mocht Toch
Loosdrecht, do 15 februari 2007

Voorafgaand aan de commissievergadering van gisteren wilden enkele insprekers het woord voeren. Voorzitter Michiel van Balen verbood hen dat.

Gisteren werd lang gesproken over het bestemmingsplan Nieuw Loosdrecht. Bij de aanvang van de vergadering riep iemand vanaf de publieke tribune dat hij graag gebruik had willen maken van het inspreekrecht voor burgers, maar dat de voorzitter hem dat verboden had. Dat signaal werd direct opgepikt door René Voigt (DBW). Deze stelde dat het inspreekrecht een recht is waaraan niet zonder meer meer getornd mag worden door de voorzitter. Michiel van Balen (VVD), de voorzitter, verklaarde dat er al zoveel over het bestemmingsplan is gesproken in inspraakavonden en de hoorzitting, dat hij had besloten dat dat niet nog een keer overgedaan mocht worden voorafgaand aan de commissievergadering, mede gezien de tijd die dat zou kosten.

Reglement kent inspreekrecht

Het bleek dat er in totaal drie insprekers waren. "Dat hadden er ook honderd kunnen zijn." :aldus Van Balen. Voigt zei dat hij wel begrip had voor het standpunt van Van Balen, maar dat deze niet zomaar het reglement van de commissievergaderingen naast zich neer mocht leggen. In dat reglement staat dat er voor iedere burger vijf minuten tijd is voor inspraak, ongeacht het onderwerp. "Als we dat anders willen, dan moeten we het reglement veranderen, maar dat kan nu niet zomaar ad hoc." :vond Voigt. De rest van de commissie was dat volledig met hem eens, waarna de drie insprekers alsnog hun bezwaren tegen het voorliggende bestemmingsplan mochten toelichten.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Stralend
4 gr.
windstil