WIJDEMEERSE WEBKRANT
Braakballen bij Nat. Mon.
's-Graveland, vr 9 februari 2007

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen met kinderen terecht bij Natuurmonumenten in 's-Graveland voor allerlei activiteiten.

persbericht

Vakantie-activiteiten bij Bezoekerscentrum 's-Graveland
Braakballen pluizen en broodjes bakken!

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen met kinderen terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland voor allerlei activiteiten. In de vakantieweek is het centrum geopend van woensdag 28 februari t/m zondag 4 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Braakballen pluizen

Inloopdag Braakballen pluizen op woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Een uil eet zijn prooi met huid en haar op. De haren en botjes verteren niet in zijn lichaam. Samen met de haren spuugt (braakt) hij die botjes daarom uit. We noemen dat braakballen of uilenballen. De kinderen gaan een uilenbal uitpluizen en ontdekken wat de uil gegeten heeft. In het bezoekerscentrum kopen de deelnemers een 'pluiskaartje'. Hiermee kunnen ze in de hooiberg gaan pluizen. Omdat het een inloopactiviteit is kan het zijn dat je even moet wachten.

Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- per persoon; niet-leden € 5,- per persoon.

Bak je eigen broodjes

Donderdag 1 maart van 11.00 tot 14.00 uur: Bak je eigen broodjes! Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Samen met een gids loop je een spannende speurtocht. Je gaat op zoek naar diersporen, leert knopen leggen, met een kompas lopen en vuur maken. Boven dit vuur bak je je eigen broodje. Ook krijg je een kop soep. Geschikt voor echte WILDzoekers. Kosten: leden Natuurmonumenten € 5,- per persoon; niet-leden € 8,- per persoon.

Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl of bel het bezoekerscentrum.

Speurtochten

Gezinnen kunnen bij de balie speurtochten kopen. Voor elke leeftijd is er een avontuurlijke tocht te koop. Ga op zoek naar de geheime bewoner of leer NoNiksie kennen. Ga op stap met een kompas of los de puzzel op tijdens de feestspeurtocht.

Waar

Bezoekerscentrum 's-Graveland
Noordereinde 54b
1243 JJ 's-Graveland
(035) 6563080

bron
persbericht
foto
Nat.Mon.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Zwaarbewolkt
2 gr.
windkr. 3