WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland-Fortius 2-0
's-Graveland, zo 4 februari 2007

In een wedstrijd met veel gele kaarten wist 's-Graveland te winnen van Fortius met twee - nul.

ingezonden bericht

's-Graveland-Fortius 2-0

's-Graveland-Fortius 2-0 (1-0); 45. 1-0: Paul Schouten; 61. 2-0: Marc Schouten; scheidsrechter M. van Hesse; toeschouwers: 175.

Met de wetenschap dat beide ploegen op gelijke hoogte stonden was ook het belang van de wedstrijd aangegeven. De winnaar mocht zich gaan richten op de bovenste plaatsen en voor de verliezer dreigde het 'rechterrrijtje'.

's-Graveland miste de geschorste Marco Nieuwenhuis en de geblesseerde Marc Laveber waar tegenover de rentree van Johnny Hendriks stond, die na vele maanden herstel in de basis startte.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Paul Schouten die de buitenspelval omzeilde, maar alleen voor de Fortius doelman in het zijnet schoot. Aan de andere kant bleken de Amsterdammers over balvaardige aanvallers te beschikken die de defensie van de thuisploeg regelmatig testten, maar doelman Remco Kempers hoefde daarbij niet handelend op te treden omdat zijn verdedigers steeds op tijd wisten in te grijpen. Het meeste balbezit was weliswaar voor Fortius, echter uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Sterker nog., op slag van rust nam 's-Graveland een voorsprong. Topscorer Robert Kuc was attent bij een misverstand in de Fortius verdediging, speelde de laatste man op snelheid uit en gaf vervolgens Paul Schouten een niet te missen kans: 1-0.

Tweede helft

Al snel in de tweede helft leek de wedstrijd beslist toen een speler van Fortius zich opwondt na een dubieuze gele kaart en vervolgens met rood het veld moest verlaten. Maar de man meer situatie werkte vooral tegen de thuisploeg. Het lukte 's-Graveland niet om Fortius definitief op de knieën te krijgen. De ploeg ging steeds meer 'achteruit voetballen' en hield de bezoekers daarmee in het zadel. Maar toen na een goed uitgespeelde counter Marc Schouten met een geweldige pegel voor 2-0 zorgde, gaf Fortius zich gewonnen. Zodat de wedstrijd plichtmatig kon worden uitgespeeld. De beste kansen waren daarbij voor 's-Graveland, dat invaller Marcel Vermeulen van dichtbij zag missen. Enige minpunt was het grote aantal gele kaarten, waardoor volgende week een aantal spelers de belangrijke wedstrijd tegen Voorland van de zijlijn moet volgen.

Juliën Janmaat
Kortenhoef

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief