WIJDEMEERSE WEBKRANT
Het Jagthuis goes Light
Horstermeer, zo 4 februari 2007

Zondag 11 februari komt Hadewijch en ik naar het Jagthuis. Om 12 uur verzorgen zij een optreden van een uur.

ingezonden bericht

Het Jagthuis goes light

Zondag 11 februari komt Hadewijch en ik naar het Jagthuis. Om 12 uur verzorgen zij een optreden van een uur. Hadewijch en ik is een duo dat mooie noten zoekt om zingbare poëzie te laten klinken.

Hadewijch zingt en speelt viool en ik speelt piano en zoekt de noten. Samen willen zij dat poëzie elkaar versterken, zoals oesters en champagne, zon en zee, bruid en bruidegom. Naast de spanning van poëzie houdt Hadewijch en ik van de ontspanning van de salonmuziek.

Hadewijch en ik wordt gevormd door pianist Paul Prenen en violiste Tjamke Roelofs. Paul Prenen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn en Edith Grosz. Hij heeft een aantal jaren bij het werktheater gewerkt en sindsdien verdeelt hij zijn tijd tussen de piano en het toneel.Hij componeert film en theatermuziek en arrangeert muziek van barok tot pop.Tjamke Roelofs studeerde viool o.a.aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Davina van Wely en Mark Lubotsky. Zij speelde in diverse oude en nieuwe muziekgroepen. Haar hele leven zingt zij, maar dit bleef altijd op de achtergrond. Door haar ontmoeting met Paul Prenen viel haar liefde voor de viool en het zingen samen met de schoonheid en troost van de poëzie.

Op het programma in Het Jagthuis staan Un matin de printemps van Lili Boulanger voor viool en piano en gedichten van o.a. J.J. Slauerhoff, Anna Enquist, C.S. van Adama van Scheltema, W. Wilmink op muziek gezet door Paul Prenen. Salonmuziek van o.a. de in zijn tijd zeer beroemde violist George Boulanger.

Dit optreden vindt plaats op zondag 11 februari, om 12 uur. Reserveren (10 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).
bron
ing. bericht
foto
Jagthuis
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief