WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opstartproblemen Scouting
Kortenhoef, ma 24 december 2007

Het nieuwe gebouw van de scouts in Kortenhoef kent wat aanloopproblemen. Het wachten is op aansluiting op gas en elektriciteit.

Scoutinggroep Klaas Toxopeus heeft sinds kort een nieuw gebouw. Het prefabgebouw is gekocht van het COA. Daar, in Etten-Leur, diende het als verblijf voor asielzoekers.

Vochtig

Bij de verhuizing van de twee en twintig elementen van het gebouw zijn die vochtig geworden. Omdat er nog geen verwarming in het gebouw kan worden aangestoken, is het zeer lastig om de grote hoeveelheid vocht uit het gebouw te krijgen. Toch is Ernst Sinselmeijer van Klaas Toxopeus blij met het gebouw en is hij ervan overtuigd dat het om een tijdelijk probleem met een overigens prima gebouw gaat. Het gebouw is vijf jaar oud en zal zeker nog vijf en twintig jaar dienst kunnen doen. De units zijn goed geïsoleerd en aan de buitenzijde van onderhoudsarm kunststof.

Te koud

Sinselmeijer verwacht dat half januari de cv geplaatst kan worden. Intussen wordt voor de scouts tijdelijk alternatief onderdak gezocht samen met andere scoutingverengingen en een kerk, omdat het zonder cv te koud is.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 3