WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over de Radio
Wijdemeren, zo 2 december 2007

Putter roept de lokale politiek op om een duik te nemen in het reilen en zeilen van de lokale radio n.a.v. de enquête van oud-medewerkers van Radio Wijdemeren.

ingezonden bericht

Nr. 102

Radio

Vier vroegere medewerkers van radio Wijdemeren, onze lokale radiozender die tegenwoordig de vreselijke naam radio You FM draagt, hielden een paar honderd mensen in de Meenthof een aantal vragen voor over de luisterdichtheid van ons eigen radiostation.

De meest verontrustende uitslag was, dat sinds de programmering in handen viel van een paar tieners, die luisterdichtheid is gezakt met 75 procent. Goedemorgen, dan blijft er dus bijna niets meer over.

Weten we het nog? De tijd dat op zondag het hele politieke krachtenveld van Wijdemeren aan de radio gekluisterd zat om meningen te horen, of om discussies mee te maken over het wel en wee van onze dorpen. Kemphanen waren we vaak, maar aardige kemphanen. Overigens was er in het programma ook plaats voor veel ander nieuws. Het was de tijd dat radio Wijdemeren in handen was van volwassenen maar, ook dat moet gezegd, ruzie niet buiten de deur werd gehouden. Hans Ververs kan daarvan meepraten en ook de enquêteurs van de Meenthof hebben daar hun portie van meegenomen.

Lokale radio staat sinds het rumoer in Hilversum weer eens volop in de belangstelling. En omdat er in Wijdemeren niemand luistert - wie zit nou te wachten op amateur-na-apers van het lollige diskjockey gedoe van de landelijke zenders - ligt nadenken over lokale radio hier niet erg voor de hand. Er hangt een vreemde stilte om een instituut dat voor de samenleving veel zou kunnen betekenen. We weten van veel verloop. De ene zogenaamde hoofdredacteur ging en de andere kwam. De ene nitwit na de andere bemoeide zich met de programma's. De technische kwaliteit was en is abominabel. Maar dat is dan ook zo'n beetje alles. Is er eigenlijk een bestuur? Is er wellicht een programma raad? Valt er een duidelijk beleid te ontdekken? Hoe zit het met het geld? Let het commissariaat van de media eigenlijk wel op en wat vindt ze ervan? Of kunnen de antwoorden op al die vragen niemand wat schelen en is onze lokale radio terecht een speelbal geworden van een handjevol jongens die voor hun eigen plezier radiootje spelen. Die aan niemand verantwoording hoeven af te leggen en maar wat aan rotzooien.

Dank zij de inspanningen van Willem Degekamp, Tineke Franssen, Bob de Graaff en Edward Smallenburg, weten nu dat het met Radio You FM - mijn hemel, die náám! - naatje is. Een onpartijdig enquête-team? Nee, zeker niet. Die opmerking zullen ze zeker hier en daar te horen krijgen. Maar cijfers liegen niet en de onthulling is veelzeggend genoeg en zou niet genegeerd mogen worden.

Kom op, lokale politiek! Er is ruis op de lijn.
Doe er wat aan.
Zoiets kun je niet laten sloffen

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nat, storm
9 gr.
windkr. 7