WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Site Wijdemeren
Wijdemeren, do 30 augustus 2007

Vanavond werd tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen de nieuwe website van Wijdemeren ten doop gehouden.

Op 11 januari van dit jaar werd de realisatie van een nieuwe website besproken. Eenvoudiger te onderhouden, toegankelijker, meer dienstverlening en aan te sluiten op komende voorschriften van de rijksoverheid (bijv. Digid). Het voorstel werd later in de raad aangenomen.


De Wet van Murphy. Na de oude website dan nu de nieuwe... Hij doet het niet!

Vanavond was het resultaat van de noeste arbeid, die daarop volgde, te zien, nadat burgemeester Don Bijl en wethouder Wim Lorjé in de raadszaal met een druk op de knop de nieuwe website in werking stelden.

Website en Raads Informatie Systeem

De website biedt veel meer mogelijkheden dan er tot nu toe waren. Er kan gezocht worden, er staat nieuws op per dorpskern en de activiteitenkalender staat erop. Ook zijn alle raadsstukken nu via internet benaderbaar dank zij het Raads Informatie Systeem. Dat systeem wordt vanaf nu gevuld en moet dus nog groeien. Aan toeristen is ook gedacht. Een aparte knop geeft toegang tot toeristische informatie, ook in het Engels.

Tenslotte is er een bedrijvenloket waar ondernemers hun licht kunnen opsteken over Wijdemeren.

Webdam

Frank Ratelband, hoofd communicatie, denkt dat Wijdemeren in de ranking van webdam met de nieuwe site flink zal stijgen. Hij denkt aan circa honderd plaatsen in de lijst. Webdam is een site die websites van gemeenten beoordeelt. Op dit moment staat Wijdemeren daar op plaats 440 van de 483 beoordeelde websites. Er is dus een wereld te winnen.


Baerte de Brey (links) , voor het laatst..?

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3