WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pleinfeest Nederhorst
Nederhorst den Berg , zo 26 augustus 2007

Op zaterdag 8 september is het de hele dag feest op het Plein in Nederhorst den Berg.

persbericht

Het SMULPLEIN! Zaterdag 8 september 2007
Stichting VRIENDEN VAN HET PLEIN i.s.m. MUZIEK & HORECA & VERENIGINGEN

Het feest van zaterdag 8 september 2007 staat van 16.00 uur tot 24.00 uur in het teken van Nederhorst den Berg, een bruisende kern van Wijdemeren. Bergse muziek, Bergs eten, Bergse Pleinloop en nog veel meer activiteiten, soms met een knipoog; hoge hakken race, hobbelfietsen, ringsteken etc.Het feest wordt volledig gesponsord, alle deelname is gratis en bedoeld voor iedereen; jong, oud, gezinnen etc.

HET SMULFESTIJN met de Bergse Horeca

PROEF de lekkerste gerechten die speciaal voor deze dag worden geserveerd door de Bergse Horeca. Café restaurant DE HERBERG met Italiaanse hapjes voor fijnproevers en kinderpizza's.
Het SPIEGHELHUYS met de "kaart in klein" voor groot en klein.
RIVER'S DINER (was Charley's) met vleesgerechten.
Restaurant THAI FAA-FAET met Thaise specialiteiten en Thais bier.
Restaurant de VECHTOEVER met smaakvolle tapas.
CULINAIR AAN HUIS met twee zalige amuses opgediend met een heerlijk glas Prosecco

De prijzen van 2 tot 5 euro zijn smulproof! Schuif aan op het terras, laat je verwennen en geniet!

16.00 uur BLUESBERGER live
CREATIEVE MARKT DE SPOT: inschrijving en demo's
Het SPRINGKUSSEN, aangeboden door het Springparadijs Nederhorst den Berg
RABO-HOBBELFIETSENCIRCUS, probeer maar eens te fietsen op zo'n raar vehikel. (Tevens organiseert de Rabobank, in het kader van het jubileum, een fietsdag en speelt vanaf 10.00uur het orkest B.Mol in de muziektent)
16.30 uur BRC : PLEINLOOP Warming up met Hans Vuurmans. Inschrijving muziektent
TAI CHI demo Joppe Douwes. Tai chi is een oude Chinese krijg en beweegkunst die toepasselijk is voor gezondheid en zelfverdediging. De sierlijke langzame bewegingen zijn voor iedereen toegankelijk.Joppe geeft les in de Spot op donderdagochtend.
16.45 uur PLEINLOOP
DJ GERT HAGEN - Blues
17.00 uur PLEINLOOP
17.15 uur JAZZ LIVE: Gabri en Silvana op het pleinterras
18.00 uur DJ JAZZ
18.15 uur PRIJSUITREIKING Pleinloop
18.30-19.00uur PEUTER & KIDSDANCE met Christine van den Bosch en ALLE KINDEREN die mee willen doen. Christine is bekend van de showgroep Lapré Dance Companie en optredens in de Soundmixshow, Loveletters en Supriseshow. Sinds enkele jaren richt zij zich meer op het geven van kinderlessen en trainen van showgroepen. Zij begint in september met Peuter & Kidsdance in de Spot.
JUMPSTYLE met Milan van Haagen betekent jumpen in stijl en iedereen doet natuurlijk mee met deze Bergse topper! Demo met Christine van den Bosch.
19.45 uur DARTS met DV het Jaagpad. Dartvereniging Jaagpad is ook weer van de partij tijdens het Smulfeest op het plein. Zij hebben er in ieder geval zin in! Jullie ook?
19.45 uur NO KLAIM live
20.30-20.45

SALSA met Charles Nagel (Salsa-dansschool Esencia). Cursisten van de SPOT geven een demonstratie van de rondedans Rueda de Casino. Salsa is een verzamelnaam voor een aantal stijlrichtingen: hartstochtelijk wild, rustig of uitdagend, maar ook ritmisch en spannend. Salsa is zowel actief als ontspannend. In september start wederom de Salsa-cursus waarvoor zowel koppels als alleenstaanden vanaf 18 jaar kunnen zich aanmelden.
HOGE HAKKEN RACE presentatie Tanja Jess. Wie wint de Gouden Pump? Pumphakhoogte 8.9cm. (de stiletto's worden nagemeten). Ter plaatse aanmelden. Afdankertjes voor pumplozen zijn welkom.

21.15 - 22.00 GREENHOUSE live
22.00 uur RINGSTEKEN OP 6 PERSOONSFIETS ism de IJsclub en Oranjevereniging. Aanmelden voor teams van bedrijven en gelegenheidsteams tot 21.45 uur.
DJ RENE KOSTELIJK & JACOB SCHERPENHUIJSEN
STÄRK  live
23.15-24.00 DJ RENE KOSTELIJK & JACOB SCHERPENHUIJSEN

Meer informatie

DE PLEINLOOP , wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Bergse Runners Club (BRC). De loop is gesplitst in de PLEIN & JEUGDLOOP tot 9 jaar (start 15.45) en vanaf 9 t/m 12 jaar De Jeugdloop wordt om 16.30 uur vooraf gegaan door een spierversterkende warming-up voor jong en oud, onder deskundige leiding van Hans Vuurmans. De loop start om 16.45 en 16.50uur.

Om 17.00 uur gaat de 10 km-PLEINLOOP van start. In een viertal rondes worden, onder luide aanmoedigingen van het toegestroomde publiek, de deelnemers naar de finish gedragen. Wie kiest voor een, recreatieve, korte afstand van 2,5 - 5 of 7,5 km over het karakteristiek Bergs parcours laat een of meer rondes schieten en finisht met verdiend applaus.

Inschrijven op zaterdag 8 september v.a. 15.30 uur in de muziektent op het Plein in het centrum van Nederhorst den Berg. Deelname is GRATIS ! Inlichtingen te verkrijgen bij: Martin van Wijk, telefoon: 0294-253694. Ps: Vanaf zondag 9-9 kunt u weer uw meegebrachte etenswaren nuttigen op het plein.

Vanaf 16.00 start DE MUZIKALE RONDREIS van 'Blues tot Rock' met een stampend optreden van BLUESBERGER en special guest Hans van Huisstede op mondharmonica, gevolgd door.

DJ GERT HAGEN , die u ongetwijfeld kent van zijn bluesprogramma bij Radio Wijdemeren. Gert's passie is de blues en zoals het een kundig dj betaamt zal hij zijn muziekkeuze onderbouwen met interessante achtergrondinformatie. Gert zal tevens de JAZZ special, samengesteld door Frank Zwaag, presenteren.

GABRI EN SILVANA zijn, op speciaal verzoek en voorlopig alleen voor dit evenement, een gelegenheidsduo. Zij spelen enkele bekende jazz standards en sfeervolle ballads op het terras van het smulplein.

NOKLAIM jongens: Marc, Wychard, Reinier, Rene, Anton, Wouter

Met de gevarieerde pop- rock klassiekers die NOKLAIM speelt is er reeds menig feest tot een dampend hoogtepunt gekomen. Tijdens het " SMULPLEIN" zullen er onder andere covers  gespeeld gaan worden van Nederlandse- en buitenlandse bands ( o.a. The Rolling Stones, Robbie Wiliams, Herman Brood, De Dijk en Blof) U bent gewaarschuwd want dansen en meezingen is bijna niet te voorkomen.

GREENHOUSE jongens: Rob van Nijburg, Jan de Bruin, Dick Pool, Vincent van Wijk, Stefan Mewe Howard Ruitenbeek, speelt o.a. nummers van The Rolling Stones, U2, De Dijk tot aan Robbie Williams. De band is opgericht in 1990 en speelt vanaf 1994 in de huidige bezetting. Het eigen geluid en het enthousiasme van de band zorgt altijd voor een spetterend optreden.

STÄRK (E) jongens: Rien van Huisstede, Henk Beukers, Gertjan van Leijen, Bas van Woudenberg, Karl Reatsch, Mario Servodidio, Marco Heyda (geluid) De band Stärk staat synoniem voor herkenbare Nederlands- en Engelstalige pop/rock covers. STARK speelt op feesten, partijen, bruiloften, festivals en evenementen of gewoon in een kroeg. Succes gegarandeert! De nummers die zij spelen ( zoals van Blof, De Dijk, Doe Maar en vele andere) worden door jong en oud luidkeels meegezongen.

SKYLIGHT DRIVE INN SHOW is weer even terug. Misschien herinner je je nog dat zij eens per maand in de sportkantine van SC Nederhorst en in sportcafe de Blijk, de muziek verzorgde. Ook kwam je ze regelmatig tegen in Ankeveen, of tijdens feesten en partijen. In 1998 vonden zij het na 14 jaar genoeg geweest en stopten. Maar ze vinden het helemaal leuk om zo nu en dan een feestje te bouwen en de cd kast in te duiken. Alle cd,s zijn gepoetst, alles staat klaar en ze hebben er zin aan om samen met gast DJ Jacob Scherpenhuijsen, tussen de optredens van 4 bands uit Nederhorst den Berg door de muziek te verzorgen.

De geluidstechniek op het A en S podium en muziektent wordt verzorgd door Marco Heyda en Total Audio Support.

OOK BIJ SLECHT WEER is het prima toeven op het plein dankzij de grote overkapping, gerealiseerd door NiVo Network Architects  

MET DANK AAN ALLE SPONSORS en VRIJWILLIGERS!

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3