WIJDEMEERSE WEBKRANT
Feest en File
Horstermeer, zo 19 augustus 2007

Ook op de Middenweg stond gisteren file. Een omleiding door een ongeval op de Vreelandseweg plus de feesten in de Horstermeer veroorzaakten die.

ingezonden bericht

Beste Rik,

Niet alleen Kortenhoef en 's-Graveland worstelden met de gevolgen van het verkeersongeval op de Vreelandseweg. Ik wilde graag om 13.00 uur bij de feestelijke opening zijn van '125 jaar Horstermeerpolder' door burgemeester Don Bijl om foto's te nemen voor de WWK.

Ik had weliswaar meerdere brandweerauto's met sirene en een politiewagen horen en zien langskomen op de Kortenhoefsedijk, maar er verder niet meer bij stilgestaan. Omdat de feesttent dichtbij Nederhorst stond besloot ik via de Vreelandseweg te rijden. En daar blokkeerde een politiewagen de provinciale weg en kon je heel in de verte langs de verlaten weg een aantal auto's verspreid over de weg zien staan.

Dus ik terug om toch maar via de Herenweg in Horstermeer te komen. Nou, het was te merken dat het verkeer vanaf Vreeland over de Middenweg was omgeleid! Dat had uiteraard ook z'n effecten op het verkeer naar de Horstermeerpolder. Wat moet het voor al die arme automobilisten extra frustrerend zijn geweest om door de verkeersregelaars van het Horstermeerfeest keer op keer tot stoppen te worden gedwongen omdat de parkeerterreinen aan de noordkant van de Middenweg lagen, terwijl de feesttent aan de zuidkant stond. En speciaal voor die overstekende feestvierders was de rode loper uitgelegd. Een wrange constatering voor de omgeleide automobilisten!

En uw fotograaf? Die kreeg te horen dat het parkeerterrein vol was en werd doorgestuurd naar een veel verderop gelegen terrein. Persfotograaf of niet. Je moet er wat voor over hebben om een evenement te mogen verslaan...

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen
Kortenhoef

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
24 gr.
windkr. 3