WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opvoedspreekuur GGD
Wijdemeren, wo 15 augustus 2007

Vanaf 3 september 2007 kunnen inwoners van het Gooi met kinderen tussen de 0 en 18 jaar op het opvoedspreekuur van de GGD terecht.

persbericht

Spreekuur over opvoeding in het Gooi

Vanaf 3 september 2007 kunnen inwoners van het Gooi met kinderen tussen de 0 en 18 jaar op het opvoedspreekuur terecht. GGD Gooi & Vechtstreek start in samenwerking met Versa op zes locaties in de regio een spreekuur waar ouders terecht kunnen vragen over opvoeding.

Opvoeden is een alledaagse bezigheid. Veel gaat vanzelfsprekend. Maar zo nu en dan komt elke ouder voor vragen te staan. Dat kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over eet- en slaapproblemen, drukke kinderen, voortdurende ruzies tussen kinderen onderling, regels en grenzen, niet luisteren, vrienden maken, (digitaal) pesten, of vragen die met de pubertijd te maken hebben zoals het omgaan met alcohol, experimenteren met drugs, het ontdekken van de seksualiteit. Ouders in de regio die behoefte hebben aan informatie of deskundig advies, kunnen vanaf begin september terecht bij het opvoedspreekuur. Het opvoedspreekuur is gratis en er is geen verwijzing voor nodig.

Zes locaties

Het opvoedspreekuur vindt wekelijks op zes locaties in de regio plaats: op maandagmiddag in Hilversum, op dinsdag- en vrijdagmorgen in Huizen, op woensdagochtend in Wijdemeren en Weesp en op vrijdagmorgen in Bussum. Voor een korte vraag is er op alle locaties voorafgaand aan het reguliere spreekuur een inloopspreekuur. Voor exacte gegevens over de plaats en openingstijden zie www.ggdgooi.nl onder 'opvoedspreekuren'*.

In Huizen loopt nog tot het eind van dit jaar een pilot opvoedspreekuur voor ouders van kinderen tussen 0 en 8 jaar op twee verschillende lokaties.

Aanmelden

Als ouders behoefte hebben om met een deskundige te praten over vragen of problemen met de opvoeding van kinderen tussen de 0-18 jaar, dan kunnen zij bellen voor een afspraak. De opvoedkundige bespreekt samen met de ouders mogelijke oplossingen. Soms is één gesprek voldoende. Het maximum is drie gesprekken.

Om een afspraak te maken voor een advies of gesprek kunnen inwoners van het Gooi zich aanmelden bij GGD Gooi & Vechtstreek, afdeling jeugdgezondheidszorg, telefoonnummer (035) 692 63 50.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselvallig
24 gr.
windkr. 5