WIJDEMEERSE WEBKRANT
TV Wdm via Digitenne?
Wijdemeren, vr 3 augustus 2007

Martin Vuyk stelde de vraag waarom TV Wijdemeren niet op digitenne en via internet te zien is. Stefan Troost van Arosmedia geeft hem antwoord.

(Stefan Troost schrijft hieronder dat uitzenden via internet nogal kostbaar is. De kosten zitten hem voor het grootste deel in de zeer snelle internetverbinding die nodig is om een live stream met kwaliteit naar de kijkers te zenden. Daarnaast is er apparatuur en software nodig.

Om dergelijke investeringen rendabel te maken zullen er aantrekkelijke programma's gemaakt moeten worden waarmee adverteerders gelokt worden. Allemaal nog niet zo eenvoudig.

red. WWK)

ingezonden bericht

Geachte heer Vuyk,

Sinds februari van dit jaar is de Aros mediagroep ook actief met Regio TV Wijdemeren. Vorig jaar is er besloten te gaan starten met Regio TV Wijdemeren en een forse uitbreiding toe te voegen aan de programmering van You FM. Wij hebben dit gedaan van een budget waarvan voorheen alleen radiouitzendingen gemaakt werden.

Kabelmaatschappijen als Casema hebben de verplichting de lokale omroep op te nemen in hun analoge kabelnet. Deze zogeheten must-carry regeling is vastgelegd in de mediawet. Helaas gaat deze regeling (nog) niet op voor digitenne en het digitale kabelnet.

Het integraal uitzenden op internet is een nogal kostbare aangelegenheid. Wij hebben op dit moment daar ook onvoldoende financiele middelen voor. Toch kan het zijn dat we iets over het hoofd zien waardoor het toch relatief goedkoop kan. In dat geval horen wij dat graag.

Voor wat betreft de opname in het digitale pakket is er wel een sprankje hoop; de Tweede Kamer heeft vorig jaar met algeme stemmen een motie aangenomen om dit alsnog te regelen.

Tot het moment dat dat werkelijk rond roepen wij op:

Blijf bij het analoge pakket van Casema.

Met vriendelijke groeten,

Stefan Troost
Voorzitter Aros mediagroep

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2